Askere hakaret eden site kapatıldı

Haber Giriş : 16 Haziran 2006 13:14, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ABD, aloihbar.org'U YAYINDAN KALDIRDI

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin gizli bilgileriyle komutanlar aleyhine çeşitli yazıların yer aldığı web sitesi Amerikalı yetkililer tarafından kapatıldı

16.06.2006 11:36

Türk Silahlı Kuvvetleri'ndeki yüksek rütbeli komutanlar aleyhine yazılar yazan, askerlerin gizli uçuş görev bilgileri ile kışlalardan gizlice çekilen fotoğrafları yayınlayan "www. aloihbar.org" adlı internet sitesi kapatıldı.

ABD'nin Houston kentinden yayın yapan sitenin ABD'li yetkililerce kapatıldığı öğrenildi. Daha önce Kanada'dan yayın yapan internet sitesi Eskişehir Hava Üssü'nden eğitim uçuşu için havalanan savaş uçaklarının, yanlışlıkla F-16 savaş uçaklarını bombalamasına ait fotoğraflar ile subayların görevli oldukları hava üssünde çektikleri reklam filmini yayınlamıştı. Savaş pilotlarının uçuş çizelgeleri ile gizli görevlerini de ayrıntılarıyla yayınlayan site, üst düzey bazı komutanlar için de "Şehidin, general... kadar kıymeti yok'', "Jandarma Adli Müşavirliği'nde Ermeni kökenli bir PKK yanlısı...'' gibi yazılar yazmıştı. Genelkurmay, "Türk Silahlı Kuvvetleri'ni aşağıladığı" gerekçesiyle 2005 sonunda sitenin kapatılması için suç duyurusunda bulunmuştu.

DAVA AÇILMAMIŞTI

Ancak savcılık takipsizlik kararı vermiş, Genelkurmay'ın itirazını ise Sincan Ağır Ceza Mahkemesi reddetmişti. İnternet sitesinin Fethullah Gülen cemaati tarafından kurulduğu, amaçlarının ise TSK'yı zayıflatmak olduğu ileri sürülmüştü.

Haber 10

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber