Bakanlıklar arasında 'çevre eğitimi' protokolü

-"Milli Eğitim Bakanlığı ve Diyanet İşleri Başkanlığı ile de protokoller yaparak herkesin çevreye duyarlı hale gelmesi için elimizden gelen azami gayreti göstereceğiz. Çevre duyarlılığını seferberlik haline getireceğiz"

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 10 Temmuz 2014 12:22, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Bakanlıklar arasında 'çevre eğitimi' protokolü

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, ''Milli Eğitim Bakanlığı ve Diyanet İşleri Başkanlığı ile de protokoller yaparak herkesin çevreye duyarlı hale gelmesi için elimizden gelen azami gayreti göstereceğiz. Çevre duyarlılığını seferberlik haline getireceğiz" dedi.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Güllüce ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, ''Çevre Eğitimine Yönelik İş Birliği Protokolü'' imza törenine katıldı.

Bakan Güllüce, törende yaptığı konuşmada, iki bakanlık arasında çevre eğitimine yönelik işbirliğini hayata geçireceklerini söyledi.

Çocukların, engellilerin ve ailelerinin bilgilendirilmesi ve bilinçlendirilmesi için adım atacaklarını dile getiren Güllüce, bu çalışmayla çevre eğitimi ve çevrenin korunması konusunda eğitici materyaller hazırlanarak tüm okullara dağıtılacağını bildirdi.

Bu imzanın ardından Milli Eğitim Bakanlığı ve Diyanet İşleri Başkanlığı ile de protokoller yaparak herkesin çevreye duyarlı hale gelmesi için ellerinden gelen azami gayreti göstereceklerini ifade eden Güllüce, çevre duyarlılığını seferberlik haline getireceklerini kaydetti.

-''Bilinçlendirme çalışmaları büyük ivme kazanacak''

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı İslam da, daha yaşanabilir bir çevrenin var olabilmesinin, insan neslinin devam etmesi için çok elzem bir konu olduğunu ifade ederek, ''Bizim tevarüs ettiğimiz gelenek aslında böyle bir çevre bilinci taşıyor. Bizler lüzumsuz yere bir yaprağın dahi koparılmaması gerektiğine inanan bir gelenekten gelen milletiz'' dedi.

Modern hayat, giderek değişen hayat şartları ve konforun çok öncelenmesinin çevreyle olan iletişimi değiştirdiğini belirten İslam, bu konuyla ilgili hem geleneklere dönüş açısından hem de ülkenin, gençlerin yarınlarını iyi inşa edebilmek için bir çevre bilincinin oluşturulması gerektiğine dikkat çekti.

İki bakanlığın bu bilinci oluşturmak için karar verdiğini belirten İslam, başka kurum ve kuruluşların da katkıda bulunacağını, gençleri, çocukları, ulaşılabilecek tüm çevreyi bu konuda bilinçlendirmeye çalışacaklarını söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber