Hafta sonunda hava nasıl olacak?

Haber Giriş : 16 Haziran 2006 16:36, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hafta sonu Türkiye'nin büyük bir bölümünde güneşli ve sıcak hava etkili olacak. Sadece Trabzon-Artvin arasında hafif yağmurlar bekleniyor. Bölge bölge hava durumu şöyle:

İstanbul, Ankara ve Bursa'da parçalı bulutlu hava görülecek. İzmir ve Adana'da ise güneşli bir gün yaşanacak. Pazar gününden itibaren beş kentte de güneşli hava hakim ve sıcaklık hafta başında 4-5 derece artacak. Yarın İstanbul ve Bursa 29, Ankara 26, İzmir 32 ve Adana 33 derece.

Marmara'da Trakya-Sakarya arasında parçalı ve az bulutlu, güney kesimlerde ise güneşli hava görülecek. Rüzgar hafif eserken sıcaklık Pazartesi günü yer yer 35 dereceye ulaşacak. Yarın Edirne 30, Çanakkale 28, Kocaeli 29 derece.

İç Anadolu genelinde parçalı ve az bulutlu hava etkili olacak. Kuzey kesimlerde yer yer bulutlanma artabilir. Sıcaklık artışı etkisini sürdürecek. Yarın Konya 26, Eskişehir 25, Kayseri 28 derece.

Ege'de güneşli ve sıcak günler yaşanacak. Karayel özellikle Kuşadası-Datça arasında üç gün boyunca sert esecek. Sıcaklık yarın Denizli'de 32, Bodrum'da 33, Kütahya'da 28 dereceye çıkacak.

Akdeniz ve Güneydoğu Anadolu'da güneşli ve sıcak hava etkisini sürdürecek. Rüzgar hafif kuvvette eserken, sıcaklık hafta başında Şanlıurfa çevresinde 40 dereceye kadar çıkacak. Yarın Antalya 32, Gaziantep 36 derece.

Doğu Anadolu'da, Erzurum-Kars çevresinde parçalı bulutlu, bölgenin diğer yerlerinde güneşli ve az bulutlu hava görülecek. Yarın Erzurum 26, Malatya 34, Van 27 derece.

Karadeniz'de Trabzon-Artvin arasında sağanak yağmur geçişleri görülecek. Pazar günü bölgede yağış beklenmiyor. Sıcaklık ise yükselişe geçecek. Yarın Trabzon 23, Samsun 24, Bolu 25 derece.

Güneydoğu az bulutlu ve güneşli. Sıcaklıklar, Basra Körfezi'nden gelen sıcaklıkla 35 derecenin üzerine çıkıyor. Sıcaklık, önümüzdeki hafta ise 40 dereceye ulaşabilir.

NTV

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber