Emniyetteki kumpas ağır cezada

İstanbul'daki Askeri Casusluk soruşturmasında şüpheli olarak takibe alınan emekli Albay İbrahim Sezer'in telefon dinleme tutanaklarında olmayan bir konuşmayı yazdıkları belirtilen 2 polisin yargılamasına başlandı.

Kaynak : Sabah
Haber Giriş : 12 Temmuz 2014 07:18, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Emniyetteki kumpas ağır cezada

FATİH ULAŞ

İstanbul'daki Askeri Casusluk soruşturmasında şüpheli olarak takibe alınan emekli Albay İbrahim Sezer'in telefon dinleme tutanaklarında olmayan bir konuşmayı yazdıkları belirtilen 2 polisin yargılamasına başlandı. Sezer'in telefondaki "Ben ondan sonra bir senin yanına uğrarım Eşme'ye" şeklindeki ifadeleri, tutanağa "Uğrarım Vika'ya" diye yazıldı. Delil olarak sunulan bu tutanakla Sezer, fuhuş çetesine mensup Vika isimli kadınla ilişkiliymiş gibi gösterildi. Sezer'e 15 yıl 7 ay hapis cezası verildi. Ancak İstanbul Emniyet Müdürlüğü, Vika isminin tapeye sehven yazıldığını açıkladı. Bunun üzerine tutanakta imzaları olan polisler Haşim Gülal ve Sezai Akgün hakkında "sahte belge üretmekten" 8 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki ilk duruşmada sanık Akgün'ün görev yaptığı Ağrı'da talimatla savunmasının alınmasına, mazeret bildirmeyen Haşim Gülal'ın ise zorla getirilmesine hükmedildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber