Harbiye'ye manken gibi öğrenci alınacak

Haber Giriş : 17 Haziran 2006 09:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Askeri liseler yeterli sayıda mezun verdiği için son yıllarda dışarıdan erkek öğrenci almayan Kara Harp Okulu, 2006 yılında yapacağı kız öğrenci alımına ilişkin duyurusunu ise açıkladı

Askeri liseler yeterli sayıda mezun verdiği için son yıllarda dışarıdan erkek öğrenci almayan Kara Harp Okulu, 2006 yılında yapacağı kız öğrenci alımına ilişkin duyurusunu ise açıkladı. Harp Okulu'na girmek isteyen kız öğrencilerin liselerin fen bölümlerinden mezun olmaları, hiç sınıfta kalmadan okulu bitirmeleri, 2006 ÖSS sınavına katılmış olmaları gerekiyor. Sağlık ve fiziki koşullar ise son derece sıkı:

* Adayların vücut yapısı düzgün, fiziksel görünüşü kusursuz, ağız, çene ve diş yapısı muntazam olmalı.

* Göğüs kafesinde şekil bozukluğu, vücudunun herhangi bir yerinde dikkati çekecek ve göz estetiğini bozucu yara, yanık, kellik, frengi ve iz bulunmamalı.

* Düz taban ve kekeme olmamalı.

* 18 yaşından küçükler en az 1.57 boyunda, 45 kilo; büyükler ise 1.60-1.85 boy ve 67-89 kilo olmalı.

Sevgilisiyle yaşamayacak

Kara Harp Okulu, adayların sosyal şartlarını da açıkladı. Buna göre; kız öğrenci adayının nişanlı, evli, dul, hamile, çocuklu olmaması ya da bir erkekle birlikte yaşamaması gerekiyor. Ailesinden de hiç kimsenin yasadışı, bölücü, yıkıcı ve irticai faaliyetlere karışmamış olması şart.

vatan

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber