THY'deki hostes sıkıntısı krize dönüştü

Haber Giriş : 17 Haziran 2006 10:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sınavla aldığı hostes adayları kısa çıkınca görevlendirecek hostes bulamayan THY, yolcusunu havalimanında bıraktı. Bakü, Brüksel ve Amsterdam seferlerinin de aralarında yer aldığı çok sayıda uçuş, hostes yetersizliğinden gecikti

Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Terminali dün Türk Hava Yolları'nın (THY) uçuramadığı yolcularla dolup taştı. Arka arkaya 23 yeni dış hat açan ve satın aldığı uçaklarla filodaki uçak sayısını 100'e yaklaştıran THY, hostes almayınca, yolcular havalimanında saatlerce bekledi.

Türk Hava Yolları, yeni alacağı 300 yeni hostes için sağlık belgesini sınavdan sonraya bırakmıştı. Başvuru yapan 13 bin adaydan 300'ü sınavı kazanmış ancak bunlardan sadece 120'sinin boyu, hosteslik için gerekli 1,63 çıkmış, geri kalan adaylar elenmişti. THY henüz hostes açığını kapatamadığı için, iç ve dış hat uçuşlarında ciddi sorun yaşıyor. THY ile dün Bakü, Brüksel, Basel, Zürih, Budapeşte ve Amsterdam, Saraybosna, Kuveyt, Abu Dabi, Tebriz, Sofya'ya gitmek için Atatürk Havalimanı'na gelen yolcular, hostes bulunamadığı için 3-4 saat beklemek zorunda kaldı.

ÖZRÜ KABAHATİNDEN BÜYÜK

Saatler sonra gelen bir yetkilinin, "Hostes eksiğimiz nedeniyle uçuştan gelecek uçakların hosteslerini bekliyoruz" açıklaması, havalimanında bekleyen yolcuları kızdırdı. Amsterdam'a gitmek üzere saat 06:00'da Adana'dan geldiğini söyleyen Selim Demirbaş, "THY'nin havacılık tarihinde ilk kez duyduğum bir nedenle dört saat rötar yapması yabancılara karşı yüzümüzü kızarttı" dedi.

yenişafak

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber