Ana avrat küfür mü edelim canın cehenneme, öl, geber

Haber Giriş : 17 Haziran 2006 10:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Toplu Konut İdaresi'nin (TOKİ) Eskişehir projesi kapsamında 644 konutun yapımını üstlenen Abdullah İşcan adlı müteahhit, işleri yarım bırakıp tasfiye sürecine girince, Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Erdoğan Bayraktar, dün apar topar Eskişehir'e gitti.

Hak sahipleri ile toplantı yapan Bayraktar, müteahhit İşcan'ı göstererek, "Ne yapalım? Anasına avradına küfür mü edelim. Adamı gebertelim mi? Adam yapamamış. Sözleşmeyi feshedeceğiz. Canı cehenneme, hiç umurumda değil" dedi. Bayraktar, AKP'li Tepebaşı Belediyesi ile birlikte 2 yıl önce Şeker Fabrikası yakınlarına yaptırdıkları Sıraevler Toplu Konut inşaatında incelemelerde bulundu. Geçen mayıs ayında hak sahiplerine teslim edilmesi gereken toplu konut alanında incelemelerde bulunan Bayraktar, daha sonra Gar Düğün Salonu'nda düzenlenen toplantıya katıldı. Bayraktar, Tepebaşı Belediye Başkanı Tacettin Sarıoğlu ile birlikte 644 konutun hak sahiplerinin şikayetini dinledi. Hak sahipleri TOKİ'ye güven kalmadığı eleştrilerini yönelttiler.

İNTİHAR EDEBİLİR: Hak sahiplerinin şikayetlerini dinleyen Erdoğan Bayraktar, konutların zamanında tamamlanamasından müteahhitin sorumlu olduğu söyledi. Toplantıya katılan müteahhit Abdullah İşcan'ı gösteren Bayraktar, sözleşmeyi fesh edeceklerini açıkladı. Bayraktar, sık sık müteahhit İşcan'ı eliyle gösterip şöyle dedi: "İşte müteahhit de burada, ne yapalım şimdi? Müteahhidin anasına avradına mı küfür edelim? Ne yapalım yapamamış, adamı gebertelim mi? Müteahhit yapmamış. Türkiye'de ara eleman yok, müteahhit profili bozuk, İhale Kanunu yanlış, bizim de yanlışlarımız eksiklerimiz var. Bir olay oldu, biz cezamız ne ise çekeriz. TOKİ işportacı olamaz, Eskişehir'de tamamlanamayan konutlardan dolayı imajına zarar gelmiştir. Bir hata yapılmıştır, biz hatamızı kabul ediyoruz. Müteahhitten teminatı biz almışız. Şu anda belki müteahhit intihar edecek, içeride çok parası var. 'Benim içeride yüzde 70 param var, ben öldüm mahvoldum' diyor. Afedersiniz 'Öl geber' dedim, 'Ne yaparsan yap' dedim. Hiç umurumda değil. Sizin buradaki 644 kişi çok önemlidir. O bakımdan imajı bozmaya hakkımız yok, TOKİ olarak yok, müteahhit olarak yok. Müteahhitle anlaşmayı fesh edeceğiz, bir kuruş da para ödemeyeceğiz. Kendisine iyi niyet gösterdik, beceremedi. Müteahhit zarar görmesin dedik ama anlamadı, şimdi canı cehenneme, hiç umurumda değil. Onun için fesih süreci başlamıştır."

Müteahhit: 2 ay daha versinler işi bitireyim

TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar'ın konutları zamanında bitirmediği için sözleşmeyi fesh edeceğini açıkladığı ve topluluk önünde hakaret dolu sözler söylediği müteahhit Abdullah İşcan, Bayraktar'ın konuşmasını 'talihsizlik' olarak nitelendirdi. İşcan şöyle konuştu: "TOKİ Başkanı'nın açıklamalarını çok büyük talihsizlik olarak görüyoruz. Biz burada işçilerimizle, taşeronlarımızla işimizi bitirmek istiyoruz. 2 aylık bir süre verilirse biz bu işi bitiririz. TOKİ başkanı, bütün TOKİ müteahhitlerine bu iki aylık süreyi verdi. Burayı ilgilendiren 4 bin kişi var. İşçilerimiz, aileleri, taşeronlar, alacaklılar tümüyle birlikte bu insanlar mağdur olur. Bu işi biz 2 ay içinde bitirip, hak sahiplerine en iyi şekilde konutları teslim ederiz."

hürriyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber