'Cep'te görüşme yüzde 30 ucuzlayabilir'

Haber Giriş : 17 Haziran 2006 11:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Referans ara bağlantı tarifesinin yayımlanmasından sonra Turkcell ve Telsim'le görüşmeye başladıklarını açıklayan Avea Genel Müdürü Türktan, ücretlerde % 30'lar düzeyinde ucuzlama olabileceği müjdesi verdi.

Avea Genel Müdürü Cüneyt Türktan cep telefonu abonelerine diğer şebekelerle görüşmelerinde daha düşük ücretlerle görüşme müjdesi verdi. Avea Genel Müdürü Cüneyt Türktan, SABAH'a yaptığı açıklamada, mevcut tarife yapısında (Avea'dan Avea'ya ya da Turkcell'den Turkcell'e) görüşme ücretlerinin düşük tutulduğuna işaret etti Avea'dan Turkcell'e ya da Turkcell'den Avea'ya yönelik aramaların ise 'aboneleri cezalandıracak' ölçüde yüksek olduğuna dikkat çeken Türktan, Telekomünikasyon Kurumu'nun bu soruna çözüm için operatörlerin birbirlerine uygulayacakları 'referans ara bağlantı' tarifelerini belirleyerek, yayımladığını söyledi. Türktan, yeni tarifeler için Turkcell ve Telsim sonunda operatörler arası (Turkcell'den Avea'ya ve Telsim'e; Avea'dan Telsim'e ve Turkcell'e gibi) görüşme ücretlerinin yüzde 30'lar düzeyinde düşebileceğini söyledi.

NUMARA TAŞINABİLİRLİĞİ

Bu arada, Avea Ulaştırma Bakanlığı ve Telekomünikasyon Kurumu'na başvurarak, abonelere, operatörler arası geçiş kolaylığı sağlayan "numara taşınabilirliği" uygulamaya girmeden, üçüncü nesil (3G) için lisans ihalesine çıkılmamasını istedi. Telekomünikasyon Kurumu (TK), cep telefonu piyasasında sabırsızlıkla beklenen numara taşınabilirliği ile ilgili çalışmalarını sürdürüyor. TK yetkililerinin verdiği bilgiye göre, uygulamayla Turkcell, Telsim ya da Avea abonesi, aynı arama kodu ve numarasıyla başka bir operatöre geçiş yapabilecek.

sabah

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber