Her katın betonu ayrı denetlenecek

-Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, yapılarda kalite ve güvenliği artırmak için binaların her katı için ayrı beton denetimi yapacak

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 16 Temmuz 2014 14:57, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Her katın betonu ayrı denetlenecek

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, yapılarda kalite ve güvenliği artırmak için binaların her katı için ayrı beton denetimi yapacak.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, yapıların deprem ve afetlere karşı daha dayanıklı hale getirilmesi amacıyla düzenlemeler gerçekleştirildiği ifade edildi.

Türk Standardları Enstitüsü (TSE) ile yürütülen çalışmalar neticesinde, yapıların inşasında kullanılan betonda kalitenin artırılması amacıyla TS 13515 standardında revizyon yapıldığı belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Revizyon neticesinde beton denetimlerinde, yapının bütününde aranan şartlara ilave olarak artık binaların her bir katı için ayrı beton denetimi yapılacak. Her bir üretim biriminin, projesinde öngörülen beton sınıfına uygunluğunun sağlanması koşulu aranacak. Revizyonla beton denetimleri sıkılaştırılmakta olup, yapılarda kalite ve güvenliğin artmasının yanında farklı uygulamalar da engellenecek."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber