THY Ukrayna hava sahasını kullanmayacak

THY'nın, Malezya Havayollarına ait yolcu uçağının Ukrayna'da düşmesinin ardından, olaylar netleşene kadar bu ülke hava sahasını kullanmayacağı bildirildi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 17 Temmuz 2014 23:13, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
THY Ukrayna hava sahasını kullanmayacak

Türk Hava Yolları'nın (THY), Malezya Havayollarına ait yolcu uçağının Ukrayna'da düşmesinin ardından, olaylar netleşene kadar bu ülke hava sahasını kullanmayacağı bildirildi.

THY Basın Müşaviri Ali Genç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Yaşanan hadise henüz çok sıcak olduğu için, olaylar netleşene kadar uçaklarımız Ukrayna hava sahasını kullanmayacak" dedi.

Lufthansa, Air France ve Transaero'dan açıklama

Havayolu şirketleri Lufthansa, Air France ve Transaero da Ukrayna'nın doğusundan uçmayacaklarını açıkladı.

Alman havayolu şirketi Luftansa'dan yapılan açıklamada, şu ana kadar Ukrayna hava sahasında herhangi bir kapatma olmadığı belirtilerek "Ancak Lufthansa, Ukrayna hava sahası etrafında geniş bir servis yolundan uçma kararı almıştır. Yolcularımızın güvenliği bizim en önemli önceliğimizdir. Bugün kaza sebebiyle toplam 4 uçuş etkilendi" denildi.

Fransız havayolu şirketi Air France ise gerçek zamanlı olarak durumu takip ettiklerini ve söz konusu kaza sebebiyle Ukrayna'nın doğusuna uçmama kararı aldıklarını duyurdu.

Rus havayolu şirketi Transaero'dan yapılan açıklamada da Ukrayna hava sahasının kullanılmayacağı bildirildi. Kazadan dolayı derin üzüntü duyulduğu kaydedilen açıklamada, "Transaero Havayolları, uçuşlarını Ukrayna hava sahasını kullanmayarak, üçüncü ülkeler üzerinden gerçekleştirme kararı aldı" ifadesine yer verildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber