Hükümette bonzai alarmı

Son günlerin en önemli tartışma konularından biri olan bonzai bağımlılığı hükümeti harekete geçirdi. Gençleri ölüme sürükleyen bonzai ile mücadele için 7 bakanlıktan oluşan bir üst kurul oluşturuldu. Uyuşturucu ile mücadele her boyutuyla yeniden ele alınıyor.

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 20 Temmuz 2014 11:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Hükümette bonzai alarmı

YASEMİN ASAN

Hükümet gençleri ölüme sürükleyen bonzai ile mücadele için harekete geçti. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla İçişleri Bakanı Efkan Ala, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Sağlık, TBMM Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyon Başkanı Necdet Ünüvar bir araya gelerek, bonzai ile mücadele için yol haritasını belirledi. Adım adım yürütülecek çalışma kapsamında öncelikle önleme ve koruma tedbiri alınacak. Daha sonra sırasıyla arzın ve talebin azaltılması, tedavi ve rehabilitasyon, son olarak da izleme-değerlendirme aşamasına geçilecek. TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyon Başkanı Necdet Ünüvar, 7 bakanlığın ortak yürüttüğü çalışmayı, 'Uyuşturucu ile mücadele yeniden, her boyutu ile gözden geçirilecek' diye açıkladı.

7 BAKANLIK DEVREDE

Ünüvar, bonzai ile nasıl bir mücadele yapılacağını Yeni Şafak'a anlattı. Bonzai'nin 1960'lı yıllardan beri kullanılan sentetik bir madde olduğunu söyleyen Ünüvar, 2000 yıllarından itibaren uyuşturucu olarak kullanılmaya başlandığını ve Türkiye'ye 2010 yılında girdiğini belirtti. Ulusal Uyuşturucu Eylem Planı'nın geçen yıl yürürlüğe girdiğini hatırlatan Ünüvar, 'Bir üst kurul oluşturuldu. Kurulda, İçişleri Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı, Adalet Bakanlığı, Çalışma ve Sosyal İşler Bakanlığı var. Üst kurul da uyuşturucu ile mücadele yeniden her boyutu ile gözden geçirilecek. Bu 7 bakanlık olayın her boyutu ile ilgili çalışma yürütüyor' dedi.

HER BOYUTUYLA YENİ BAŞTAN

TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Başkanı Necdet Ünüvar, 'Uyuşturucu ile mücadele dediğinizde önleme ve koruma boyutu var. Arzın ve talebin azaltılması boyutları var. Arkasından tedavi ve rehabilitasyon boyutu söz konusu. Rehabilitasyon boyutu dediğimizde de tıbbi ve sosyal rehabilitasyon boyutları var. Sonra izleme-değerlendirme boyutları var. Bütün bu boyutlarına ilişkin bakanlıklar çalışıyor' diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber