AK Parti milletvekilleri özellikle Çalışma Bakanlığı, Ziraat Bankası ve Türk Telekom bürokratlarına ulaşamamaktan şikayet ediyorlar.

Haber Giriş : 31 Ocak 2004 07:31, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

AK Parti milletvekilleri özellikle Çalışma Bakanlığı, Ziraat Bankası ve Türk Telekom bürokratlarına ulaşamamaktan şikayet ediyorlar.

AK Parti Samsun Milletvekili Musa Uzunkaya, "Bazı bürokratların eteklerine bile ulaşılamıyor" dedi.

Bülent Ecevit'in başbakanlığındaki 57. hükümet döneminde bürokrasi kapılarını halka kapatırken, AK Parti hükümeti döneminde de bazı bürokratlara ulaşmakta güçlük çekiliyor. Bazı bürokratlar milletvekillerinin telefonlarına bile çıkmıyor. AK Parti milletvekilleri özelikle Çalışma Bakanlığı, Ziraat Bankası ve Türk Telekom bürokratlarına ulaşamamaktan şikayet ediyorlar. AK Parti Samsun Milletvekili Musa Uzunkaya, "Bürokratlar milletvekillerinin telefonlarına bile çıkmıyor. Bazı bürokratların eteklerine bile ulaşılamıyor" dedi.

AK Parti iktidarı ile birlikte bakanlar ve milletvekilleri kapılarını vatandaşa açmasına rağmen bürokratlara ulaşılamıyor. Meclis'te milletvekilleri ile istedikleri zaman görüşen vatandaşlar, bürokratların kapısından içeri alınmıyor. Milletvekilleri de bürokratlara ulaşmakta zorluk çekiyor. AK Parti milletvekilleri, bakanlara sık sık bürokratları şikayet ediyor.

Toplantıda... Ankara dışında...

Bürokratlar milletvekilleri ve vatandaşlarla görüşmemek için birçok taktik kullanıyor. Milletvekillerinin telefonlarına bile çıkmayan bürokratların en çok kullandıkları atlatma taktiği ise 'toplantıda' yöntemi oluyor. Bürokratlar 'Ankara dışında', 'acilen bakan çağırdı' ve 'denetlemeye çıktı' taktiklerine de sık sık müracaat ediyorlar.

En çok şikayet Ziraat'te

AK Parti milletvekillerinin ulaşamadıkları bürokratlar arasında Ziraat Bankası Genel Müdürü Can Akın Çağlar ile genel müdür yardımcıları ilk sırada yer alıyor. Çalışma Bakanlığı Müsteşarı Enis Yeter milletvekillerinin en çok şikayetçi oldukları bürokratlar arasında yer alıyor. Türk Telekom Genel Müdürü Mehmet Ekinalan AK Parti milletvekillerinin tepkisine neden olan isimler arasında yer alıyor.

Bakana ulaşıyoruz Bürokrata ulaşamıyoruz

AK Parti Samsun Milletvekili Musa Uzunkaya, "Bürokratlar milletvekillerinin telefonlarına bile çıkmıyor. Bazı bürokratlar eteklerine bile ulaşılmasına izin vermiyor. Bürokratların aklını başına alması gerekir. Biz vatandaşın sorunlarını çözmek için varız. Bürokratlar vatandaşın sorunlarını çözmeyeceklerse o koltuklarda neden oturuyorlar" dedi.

AK Parti Kilis Milletvekili Hasan Kara da bürokratlara ulaşamamaktan şikayet ederken, "Ben farklı bir yöntem izliyorum. Sadece tanıdığım bürokratları arıyorum. Tanımadığım bürokratları aramıyorum. Bakanlara bile ulaşıyoruz ama bürokratlara ulaşamıyoruz. Başbakan Yardımcısı Şahin, İçişleri Bakanı Aksu, Bayındırlık Bakanı Ergezen ve Maliye Bakanı Unakıtan'a istediğimiz zaman ulaşıyoruz veya bizi arıyorlar. Ama telefonlara çıkmayan bürokratlar bile var" diye konuştu. Gaziantep Milletvekili Nurettin Aktaş ise tepkisini "Bazı bürokratlara erişmek mümkün değil. Bir hemşire tayinini bile mevzuata uygun olmasına rağmen yaptırmadım. Çalışma Bakanlığı bürokratlarını aramamaya karar verdim" diye dile getirdi.

Yenişafak

 

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber