Öğretmen diliyle il içi haksızlığı

MEB yeni il içi nakillerde daha önce yerleşenlere haksızlık yapmaktadır. Bir öğretmen üyemizin görüşlerini yayınlıyoruz.

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 23 Temmuz 2014 00:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Öğretmen diliyle il içi haksızlığı

MEB Temmuz ayı il içi nakillerinde daha önce yerleşenlere haksızlık yapmaktadır. Bir öğretmen üyemizin görüşlerini yayınlıyoruz.

Daha önce yayınladığımız 2 haberde, MEB'in Temmuz ayı il içi nakillerinde, daha önce Mayıs ayındaki il içi yer değiştirmelerinde nakil olanlara tercih imkanı vermemesini eleştirmiştik. Bugün aynı sorunu bir öğretmen arkadaşımızın kaleminden yeniden gündeme getiriyoruz.

MEB, il içi yer deştirenleri de kapsama almalı

MEB'den Temmuz ayı il içi yer değiştirme duyurusu

MEB, Mayıs ayında norm güncellemesi yapmadan il içi isteğe bağlı yer değiştirme işlemlerini gerçekleştirdi.

Normlar güncellenmediği için şehir merkezindeki okulları tercih ettiğimiz ve okullarda da ihtiyaç olduğu halde yerleştirilmemiz bu okullara yapılmadı.

Merkezden uzak, şartları kötü köy okullarını tercih etmek zorunda kaldık.

Şimdi ise normlar güncellendi, ihtiyaç listesi yayınlandı ve şehir merkezinde 200 e yakın açık gösterildi. Mayıs'ta tercih ettiğimiz okullar bile ihtiyaç listesinde yer alıyor.

Ama mayıs ayında yerleşenlere başvuru hakkı tanınmıyor. Şimdi çok daha iyi şartlara sahip okullara, aynı eğitim öğretim yılında bizimle beraber 3 yılını dolduran ve muhtemelen daha düşük hizmet puanına sahip öğretmenler atanacak ve biz en az 3 yıl daha köylerde kötü şartlar altında çalışmaya mahkum olacağız.

Okul dönüşümlerinden dolayı bu kadroların boşalacağı belliyken Bakanlık neden Mayıs ayında buralardaki boş kadroları göstermedi? Şayet Bakanlık hatalı bir uygulama yaptığını fark edip 2. kez il içi isteğe bağlı yer değiştirme başvurusu alıyorsa,
Neden Mayıs ayında bir nevi zorunlu olarak köyleri tercih ettirdiği kıdemi ve hizmet puanı yüksek öğretmenlere başvuru hakkı tanımıyor?

Bu uygulamanın haksız ve hukuksuz olduğu, açıkça anayasanın fırsat ve imkan eşitliği ilkesinin bir ihlali olduğu görülmektedir.

Bu hatalı uygulamadan vazgeçilip, Anayasa'nın eşitlik ilkesi gereği, Mayıs ayında il içi yer değiştirmeye başvurup bir nevi zorunlu olarak köylere gönderilen öğretmenlere de başvuru hakkı tanınmasını istiyoruz.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber