Çıkardılar, girdiler, türban sorun olmadı

Haber Giriş : 19 Haziran 2006 10:01, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

1.5 milyon öğrencinin kader sınavı dün yapıldı. ÖSS sorunsuz geçerken sonuçlar 15-20 Temmuz tarihleri arasında açıklanacak. Dünkü sınavda türban sorunu yaşanmadı, adaylar perukla veya başını açarak sınava girdi.

ÜNİVERSİTELERDE okumak isteyen 1 milyon 537 bin 433 adayın sınav heyecanı sona erdi, şimdi sonuçlar için büyük bekleyiş başladı. Türkiye'nin gündemini uzun süredir meşgul eden "türban" konusuysa dünkü sınavlar sırasında sorun olmadı. Sınav merkezlerine gelen türbanlılardan kimi, başını açıp sınava girerken, kimi de başlarına peruk takıp öyle girdiler. Yetkililerle türban konusunda da kayda değer bir tartışma olmadı.

İLK KEZ TUVALET İZNİ

Saat 09.30'da başlayan Öğrenci Seçme Sınavı (ÖSS), 12.45'te tamamlandı. Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından, Türkiye'de tüm il ve bazı ilçe merkezleri ile KKTC'nin başkenti Lefkoşa'da, toplam 5 bin 23 binada, 78 bin 135 salonda gerçekleştirilen sınavda, 230 bin 505 kişi görev aldı. Adaylar, bu yıl ilk kez ÖSS'deki yeni sistemle tanıştı. Eski sisteme göre 15 dakika fazla süren sınavda, ön lisans programlarına girmek isteyen adaylar 4, lisans programlarını tercih etmek isteyenler 6 test yanıtladı. Her bir testte 30 soru yer aldı. Adaylar, bu yıl ilk kez ÖSS'de tuvalet izni de kullandılar. Bayan adayların bayan görevliler, erkek adayların da erkek görevliler eşliğinde tuvalete gitmelerine izin verildi. Üniversitelerin yabancı dil ile ilgili bölümlerinde okumak isteyen adaylar, 25 Haziran Pazar günü Yabancı Dil Sınavı'na (YDS) girecekler. Sınav sonuçlarının, 15 Temmuzdan sonra açıklanması planlanıyor. Tercihler, sınav sonuçları açıklandıktan sonra yapılacak.

KOPYAYA SUÇÜSTÜ

Mardin'de Altınova İlköğretim Okulu'nda sınava gizlice soktuğu cep telefonuyla yanıtları almaya çalışan bir öğrenci suçüstü yakalandı. Tekirdağ'ın Çorlu İlçesi'nde de 17 yaşındaki B.E., sesini açık unuttuğu telefonuna mesaj gelince yakayı ele verdi. sınav kağıdına el konan öğrenci jandarmaya teslim edildi. Adana'da ise E.A'nın yerine sınava girmeye çalışan Zerrin Y. görevlilerce fark edilerek, güvenlik güçlerine teslim edildi. ÖSS'yi düzenleyen Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi'nin Başkanı Prof. Dr. Ünal Yarımağan, sınavın sorunsuz tamamlandığını bildirerek, "Sınav sonuçları, 15-20 Temmuz tarihleri arasında açıklanacak" dedi.

Peruk taktılar

İstanbul Üniversitesi'nde sınava kadar türbanıyla oturan öğrenciler, ana kapının turnikelerinden geçtikten sonra türbanlarını çıkardılar. Çoğu öğrencinin türbanının altında peruk vardı. Antalya'da da türbanlı öğrenciler sınava türbanlarını çıkardıktan sonra girdi.

hürriyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber