SGK, görevde yükselmeyi Eylül'e erteledi

Sosyal Güvenlik Kurumu, görevde yükselme işlemlerini Eylül ayına erteledi.

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 24 Temmuz 2014 17:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
SGK, görevde yükselmeyi Eylül'e erteledi

Hatırlanacağı üzere, daha önce yapmış olduğumuz haberde, SGK'daki görevde yükselme belirsizliğin personeli tedirgin ettiğini belirtmiştik. Tıklayınız.

23 Temmuzda yayımlanan görevde yükselme yönetmeliği sonrası, bir çok kurumun hızlıca işlemlerini yapacağı tahmin ediliyordu.

Ancak, bu kurumlardan birisi olan Sosyal Güvenlik Kurumu, merakla beklenen görevde yükselme atamalarını, Cumhurbaşkanlığı seçimi süreci ve yıllık izinlerden dolayı, Eylül ayına ertelediğini duyurdu.

İŞTE SGK'NIN AÇIKLAMASI

DUYURU

Bilindiği üzere; 5 Nisan 2014 tarihinde Ankara'da yapılan görevde yükselme sınavının, yazılı sınav sonucuna göre yapılacak atama işlemleri ile sözlü sınav kısmı, Danıştay 5 inci Dairesince verilen 06/03/2014 tarihli ve 2013/7936, 2013/7955 ve 2013/9312 sayılı kararlar ile Kamu Kurum ve Kuruluşlarında Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Esaslarına Dair Genel Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına İlişkin Yönetmeliğin bazı maddelerinin yürütülmesinin durdurulmasına karar verilmesi nedeniyle, Başbakanlık ve Devlet Personel Başkanlığınca bu konuda yapılacak olan işleme kadar ertelenmişti.

Söz konusu Mahkeme kararları gereğince yürütülmesinin durdurulmasına karar verilen maddeler ile ilgili olarak; 23 Temmuz 2014 tarihli ve 29069 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan "Kamu Kurum ve Kuruluşlarında Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Esaslarına Dair Genel Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına İlişkin Yönetmelik" ile bazı düzenlemeler yapılmıştır.

Yapılan yeni düzenlemeler çerçevesinde görevde yükselme sınavı sonuçlarının ve başarı listelerinin ilan edilen kadrolara göre yeniden değerlendirilmesi ve sonuçlandırılması işlemleri başlatılmıştır.

Kurum personelimizin büyük çoğunluğunun Ağustos ayında yıllık izinde olduğu ve yine Ağustos ayı içerisinde yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı seçimi/seçimleri dikkate alındığında, Eylül ayı içerisinde kesinleşmiş sınav sonuçlarına ve başarı sıralamalarına göre yeniden tercih alınması ve atama işlemlerinin başlatılması planlanmaktadır.

Görevde Yükselme Sınavı iş ve işlemleri ile sözlü sınavların yapılmasına ilişkin duyuru Eylül ayı içerisinde Kurumumuz intranet sitesinden yapılacaktır.

İlgililere ilanen duyurulur.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber