Bugün hava nasıl olacak? Haritalı

Hava sıcaklığında önemli bir değişiklik beklenmiyor. İç ve doğu kesimlerde mevsim normallerinin yer yer üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 27 Temmuz 2014 09:06, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Bugün hava nasıl olacak? Haritalı

Yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemizin kuzey kesimleri ile Akdeniz bölgesinin parçalı yer yer çok bulutlu, Doğu Akdeniz, Batı Karadeniz'in iç kesimleri, Orta ve Doğu Karadeniz ile Antalya'nın doğusunun yüksekleri, Çankırı, Sivas, Kars, Ardahan ve Erzurum'un kuzey kesimlerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; öğle saatlerine kadar Osmaniye ile Hatay'ın Dörtyol ve Erzin ilçelerinde, öğle saatlerinden sonra Artvin'in iç kesimleri, Kars, Ardahan ve Erzurum'un Oltu, Tortum, Narman, Şenkaya ve Olur ilçelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI :Hava sıcaklığında önemli bir değişiklik beklenmiyor. İç ve doğu kesimlerde mevsim normallerinin yer yer üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor.

RÜZGAR :Genellikle kuzey, yurdun güneydoğu kesimlerinde güney ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Sinop ve Samsun kıyıları ile yağış alan yerlerde yağış anında yer yer kuvvetli olarak (30-50 km/s) esmesi bekleniyor.

UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların; öğle saatlerine kadar Osmaniye ile Hatay'ın Dörtyol ve Erzin ilçelerinde, öğle saatlerinden sonra Artvin'in iç kesimleri, Kars, Ardahan ve Erzurum'un Oltu, Tortum, Narman, Şenkaya ve Olur ilçelerinde yerel olarak kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (Su baskını, yıldırım vb.) tedbirli olunması gerekmektedir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber