Müdüre kızan öğretmen okulu da yaktı öğrenciyi de

Haber Giriş : 20 Haziran 2006 07:48, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Tarsus'taki bir lisede okul müdürü ile müdür yürdımcısı arasındaki sürtüşme, okulun kundaklanmasına kadar vardı. İntikam için öğrenciye okulu yaktıran müdür yardımcısı, müdürü ayağından vurdurmayı da planlamış

Yargıtay Ceza Genel Kurulu, Tarsus'ta Zühtü Günaştı Lisesi'ni yakan Önder Comart adlı öğrenciye verilen 3 yıl 10 ay 20 günlük ağır hapis cezasını onayladı. Davayı 14 Haziran 2006 çarşamba günü görüşen Yargıtay, öğrencisini okul yakmaya teşvik ettiği öne sürülen Zühtü Günaştı Lisesi Müdür Yardımcısı Pelin Yıldırım'a verilen 3 yıl 2 ay 18 gün ağır hapis cezasının ise yeniden gözden geçirilmesine karar verdi.

SAMİMİ GÖRÜŞMELER

Dava konusu olay 2004 yılı Mayıs ayında Tarsus'ta meydana geldi. Davanın iddianamesine göre, Zühtü Günaştı Lisesi Müdürü Hamza Çelik ile Müdür Yardımcısı Pelin Yıldırım arasında yaşanan uyumsuzluk, bir süre sonra "okul kundaklatma"ya kadar vardı. Yıldırım hakkında, Çelik'in not defterinde tahrifat yaptığı ididasıyla müfettişler tarafından soruşturma yapıldı ve bunun sonucunda istifaya zorlanan Yıldırım, konuyu şahsi bir sorun haline dönüştürerek müdürden intikam almayı kafasına koydu. Yıldırım'ın okulun 10. sınıf öğrencilerinden Önder Comart'la odasında baş başa görüşmeye başladığı ve sık sık cep telefonu ile konuştuğu tespit edildi. Yıldırım'la Comart'ın, samimiyetinin okul dışına da taştığına dikkat çekilen iddianamede Pelin Yıldırım'ın öğrencisi Comart'ı, Müdür Çelik'i ayağından kurşunlatmak için ikna etmeye çalıştığı öne sürüldü.

ELDİVEN YAKALATTI

İddianamade Yıldırım'ın daha sonra, Comart'ı müdürün odasını yakmak için ikna ettiği belirtildi. Planında değişiklik yapan Yıldırım'ın, kendi odasını yaktırıp suçu müdürün üzerine atmaya karar verdiği belirtildi. Comart, bir gece yarısı okulun penceresinden girerek, Yıldırımın'ın odasını benzin döküp yaktı. Comart'ı olayda kullanıp okul yakınına attığı eldiven yakalatırken Tarsus Ağır Ceza Mahkemesi, Comart'ı "kasten bina yakma" Yıldırım'ı da "azmettirme" suçundan ağır hapse mahkum etti. İki defa temyize giden dava Yargıtay Ceza Genel Kurulu'nda ele alındı. Kurul, geçen Çarşamba yaptığı oturumda, Comart'la ilgili kararın onaylanmasını kararlaştırırken Yıldırım'la ilgili hapis cezasının yeniden gözden geçirilmesi için dosyayı 8. Ceza Dairesi'ne gönderdi.

yenişafak

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber