e-ÇED akıllı telefonlarda

Çevre ve Şehircilik Bakanlığının geçen yıl başlattığı e-ÇED uygulamasıyla artık akıllı telefonlardan da hizmet verilecek.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 03 Ağustos 2014 19:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
e-ÇED akıllı telefonlarda

Çevre ve Şehircilik Bakanlığının, Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) sürecinde yaşanan kağıt israfı ve zaman kaybını önlemek amacıyla geçen yıl başlattığı e-ÇED sistemiyle artık akıllı telefonlardan da hizmet verilecek.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yetkililerinden alınan bilgiye göre, ÇED süreci, geçen yıl, evrak işlemleri ve postada yaşanan zaman kayıplarını engellemek amacıyla elektronik ortama aktarıldı.

Bakanlık ile müşavir firmalar arasında ÇED raporu onaylanıncaya kadar geçen süreçteki yazışmalar böylece elektronik ortamda yapılmaya başlandı. 180 iş gününü bulan yazışmalar, 60 iş gününe indirilerek yatırımcının zaman kaybı önlendi.

-Akıllı telefon uygulaması

Elektronik ortama geçişin ardından sistemin daha da yaygınlaştırılması için uygulama akıllı telefonlara da uyarlandı.

Uygulama sayesinde ÇED sürecindeki tüm iş ve işlemler elektronik ortamda gerçekleştirilebilecek, tesislerin ÇED verilerine daha rahat ulaşılabilecek.

Çalışmayla halkın ÇED sürecine katılımı etkin ve verimli hale getirilecek. Süreç, şeffaf bir ortamda işletilerek halkın bilgilendirilmesi sağlanacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber