Havalar nasıl olacak? / Haritalı

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 08 Ağustos 2014 09:18, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Havalar nasıl olacak? / Haritalı

Yapılan son değerlendirmelere göre; Marmara, Kuzey Ege, Batı Akdeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu'nun kuzeybatısı, Batı Karadeniz'in batısı, Afyonkarahisar, Kastamonu, Çorum, Rize, Artvin, Ardahan, Osmaniye, Adana'nın kuzey ve doğu ilçeleri ile Mersin'in iç kesimlerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Marmara'nın doğusu (İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Bursa, Yalova ve Bilecik), Tekirdağ, Bolu, Düzce ve Karabük çevreleri ile Kırklareli'nin doğusunda yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI :Hava sıcaklığının kuzeybatı kesimlerde 2 ila 4 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR :Genellikle kuzey ve kuzeybatı, Akdeniz kıyıları ile güneydoğu kesimlerde güney ve batı yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, yağış alan yerlerde yağış anında yer yer kuvvetli (30-50 km/saat) olarak esmesi bekleniyor.

UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların; Marmara'nın doğusu (İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Bursa, Yalova ve Bilecik), Tekirdağ, Bolu, Düzce ve Karabük çevreleri ile Kırklareli'nin doğusunda yerel olarak kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (su baskını, ulaşımda aksamalar, yıldırım, yerel dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgar, vb) ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber