Bağışlar Hazine'ye devredilecek

Cumhurbaşkanı adaylığının kesinleşmesinden seçim sonuçlarının kesinleşmesine kadar geçen dönemde bağış ve yardımlar ile yapılan harcamalar, YSK tarafından tasdik edilen listelere kaydedilecek.

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 11 Ağustos 2014 08:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Bağışlar Hazine'ye devredilecek

İLHAN TOPRAK

Cumhurbaşkanı adaylığının kesinleşmesinden seçim sonuçlarının kesinleşmesine kadar geçen dönemde bağış ve yardımlar ile yapılan harcamalar, YSK tarafından tasdik edilen listelere kaydedilecek. Seçim hesapları ile bağış, yardım ve harcamalara ilişkin bilgi ve belgeler, sonuçların kesinleşmesini izleyen 10 gün içinde YSK'ya sunulacak. YSK bir ay içinde, seçim hesaplarını inceleyecek ve varsa usulsüzlükleri ve öngörülen limitlerin aşılıp aşılmadığını tespit edecek. Alınan bağış ve yardımlardan belirtilen limiti aşan miktar ile harcanmayan kısım Hazineye intikal ettirilecek.

İLK RESEPSİYON

Yeni Türkiye'nin mimarı Erdoğan, Cumhurbaşkanı olarak ilk resepsiyonunu 30 Ağustos Zafer Bayramı'nda verecek. Daha önce Genelkurmay Başkanlığı'nın ev sahipliğinde düzenlenen 30 Ağustos resepsiyonu geçtiğimiz yıllarda 'Başkomutanın' Cumhurbaşkanı olduğu için Çankaya Köşkü'nde verilmeye başlanmıştı. Erdoğan, 'Başkomutan' sıfatı ile 30 Ağustos resepsiyonuna eşi Emine Erdoğan ile ev sahipliği yapacak.

BAŞBAKANLIK SÜRECEK

Erdoğan'ın Cumhurbaşkanı seçilmesiyle birlikte başbakanlık görevini kimin üstleneceği merak ediliyor. Bazı Anayasa hukukçuları, YSK'nın resmi sonuçları açıklamasıyla birlikte Erdoğan'ın başbakanlığının biteceğini, bazıları ise 28 Ağustos'a kadar yani Cumhurbaşkanı yemini edene kadar başbakanlık görevini sürdürebileceğini dile getiriyor. Erdoğan, '28 Ağustos'ta mazbata alınır. Mazbatadan sonra yemin, yeminle beraber iş biter, orada milletvekilliği de düşer' açıklamasını yapmıştı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber