İşte Başkan'ın ajandası

Acil eylem planı devreye giriyor, işte Başkan'ın ajandası

Kaynak : Türkiye
Haber Giriş : 12 Ağustos 2014 10:36, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
İşte Başkan'ın ajandası

'Cumhur'un seçtiği ilk Başkan olan Erdoğan "Yeni Türkiye" vizyonunu Köşk'te koordine edecek. 8 maddelik planda kritik adımlar bulunuyor

Baştan beri farklı bir cumhurbaşkanı olacağı mesajını veren Erdoğan, Köşk'e aday olduktan sonra açıkladığı vizyon belgesini aynen hayata geçirecek. Cumhurbaşkanı seçilen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "yeni Türkiye" vizyonunu artık Çankaya Köşkü'nden koordine edecek. Adaylığının açıklandığı gün kamuoyuna duyurduğu "Vizyon Belgesi"ndeki hedeflere ulaşmak için yoğun tempoyla çalışmayı vaat eden Erdoğan'ın rotası şöyle: YENİ ANAYASA'YA ÖNCÜ OLACAK: Erdoğan, Türkiye'nin karşı karşıya olduğu meydan okumalara cevap niteliği taşıyan bir anayasa hazırlanması için öncülük yapacağını söylemişti.

ÇÖZÜM SÜRECİ HASSASİYETİ: Başbakanlığı döneminde sessiz devrimleri hayata geçirerek çözüm sürecini başlatan Erdoğan, "Allah nasip eder de Cumhurbaşkanı olursak, çözüm sürecini daha güçlü bir şekilde sürdürmek için ilgili tüm kurumları yönlendirmeye ve toplum kesimlerine bu sürece sahip çıkmaları için gerekli mesajları vermeye devam edeceğiz" sözleriyle duruşunu ortaya koydu.

PARALELE KARŞI MÜCADELE: Seçim döneminde yaptığı mitinglerde sık sık paralel adını verdiği yapıyla mücadeleye değinen Erdoğan, Köşk'te de bu tavrını sürdürmekte kararlı.

HEDEF "BAŞKANLIK": Erdoğan, Cumhurbaşkanı seçilmesine karşın, halkın oylarıyla işbaşına gelmesi fiili Başkanlık uygulamasını beraberinde getirdi. Erdoğan, "Bizim artık burada bir sıçrama yapmamız lazım. Bir sistem değişikliğine gitmemizde fayda var. Ben görüyorum ki bu seçimde milletim başkanlık sistemini benimseyecek ve konuşmaya başlayacak" mesajı vermişti.

2023 HEDEFLERİNİ KOORDİNE EDECEK: 2023 hedefleri, Cumhurbaşkanlığı döneminde de Erdoğan'ın en hassas başlıklarından biri olacak. Demokrasinin gelişmesi, siyasi ve toplumsal normalleşme, toplumsal refahı yükseltme ve dünyada öncü ülkeler arasına girme yolunda hedeflerin büyük önem taşıdığını Vizyon Belgesi'nde belirten Erdoğan, yeni Türkiye'nin inşası için Köşk'te de bu süreci koordine edecek.

KABİNEYLE ÇALIŞACAK: Sürekli "Yeni Türkiye" ve "refah toplumu" vurgusu yapan Erdoğan, "oturan bir Cumhurbaşkanı" olmayacağının altını çizmiş ve belli aralıklarla Bakanlar Kurulu'na başkanlık edeceğini belirtmişti. Bu kapsamda Erdoğan, kendisinden sonra kurulacak hükümetin eğitimden sağlığa, ulaştırmadan enerjiye kadar icraatlarını yakından takip edecek. "Çılgın projeler" için sık sık devreye gerecek. "En büyük ilk 10 ekonomi" vizyonunu takip edecek.

DİPLOMASİDE "YÖNLENDİRİCİ" AKTÖR: Erdoğan, yeni dönemde çok boyutlu ve itibarlı dış politika vurgusu yapmıştı. Bu yöndeki çalışmalar da yeni süreçte Erdoğan'ın ajandasında olacak.

OĞUZHAN ŞAHİN - ANKARA

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber