TKHK, sözleşmeli personelin ek ödeme yönergesini değiştirdi

TKHK, 663 sayılı KHK uyarınca istihdam edilen sözleşmeli personelin ek ödeme yönergesinde değişiklik yaptı

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 13 Ağustos 2014 19:52, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
TKHK, sözleşmeli personelin ek ödeme yönergesini değiştirdi

.

TKHK, 13 Ağustos 2014 tarihi itibariyle sözleşmeli personele verilecek ek ödemenin hesaplanma şeklinde geçen önemli bir katsayıda değişikliğe gitti.

HİZMET SINIFI KATSAYISI

Hizmet Sınıfı Katsayısı, 2012 yılında yürürlüğe koyduğu yönerge ile sağlık tesisi adı bazında, belirlenmiştir. Örneğin, Ankara Şereflikoçhisar Devlet Hastanesinin Hizmet Sınıfı Katsayısı 0,92 idi.

Sağlık tesisi katsayısı adlı önemli bir parametre ise "Sağlık tesisi bölge gelişmişlik katsayısı" ile "hizmet sınıfı katsayısının" aritmetik ortalamasından oluşmaktaydı. Sağlık tesisi katsayısı ise brüt ek ödemenin hesaplanmasında kullanılmaktadır. Örneğin hastane yönetici için hesaplama şu şekildedir: Brüt Ek Ödeme Tutarı = [tavan ek ödeme tutarı X (0,66)] X sağlık tesisi katsayısı X aktif çalışılan gün katsayısı

13 Ağustos 2014 tarihli düzenlemede, Hizmet Sınıfı Katsayısı sağlık tesisi adı bazında değil, Sağlık Tesisi Rol Katsayısı, Sağlık Tesisi Yatak Kapasite Kullanımı Katsayısı ve Sağlık Tesisi Tahakkuk Verisi Katsayısı parametrelerine göre belirlenecektir. Her 3 yeni parametrenin ne demek olduğu yeni yönergede açıklanmıştır.

Yönerge değişikliği için tıklayın.

Değişikliklerin de işlendiği yönergenin son hali için tıklayınız.


Not: Bu tasarı, 4/B'li personeli değil, 663 sayılı KHK'ya göre çalıştırılan sözleşmeli personeli kapsamaktadır.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber