TRT'den kayıp kaçakla mücadele atağı

TBMM Genel Kurulunda Torba Kanun Tasarısı'nın görüşmelerine dün gece devam edildi. Bugüne kadar toplam 126 madde görüşülerek kabul edildi ve 1 Ekim'e kadar görüşmelere ara verildi. TRT gelirlerini düzenleyen 3093 sayılı Kanun'da öngörülen değişikler de yapılan görüşmelerin ardından Genel Kurul'da kabul edilerek yasalaştı.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 14 Ağustos 2014 15:42, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
TRT'den kayıp kaçakla mücadele atağı

Yeni düzenlemelere göre; radyo, televizyon, video ve birleşik cihazları ithal edenler serbest dolaşıma girişinde bandrol veya etiket alacak. Kurum, alacakları bakımından 6183 sayılı Kanunun Maliye Bakanlığı'na verdiği yetkileri kullanabilecek, merkez ve taşra teşkilatı hizmet birimlerini tahsil dairesi sıfatıyla görevlendirebilecek. Ödenmesi gereken bandrol ücreti ve enerji payı ile ilgili olarak firmalar ile ilgili kamu kurum ve kuruluşlarından bilgi ve belge talebinde bulunabilecek, ilgililere bandrole tabi cihazların kullanımına veya satışına izin verilmeden veya gümrük işlemlerinden önce bandrol yükümlülüğüne ilişkin olarak Kurumdan alınacak olan belgenin ibraz zorunluluğunu getirebilecek, bu yükümlülüklere uymayanlar ile istenilen bilgileri vermeyenler hakkında 5.000 liraya kadar idari para cezası verebilecek.

Finans hizmetlerinden sorumlu TRT Genel Müdür Yardımcısı Hüseyin İŞLER, Komisyonda yaptığı açıklamalarda; söz konusu düzenlemelerle ilave bir yükümlülük getirilmediğini ifade ederek, Kurum aleyhine oluşan kayıp ve kaçağı önlemeyi amaçladıklarını belirtti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber