Soyguncu polis İngiltere'ye kaçtı

KKTC Merkez Bankası'ndan 3 milyon TL çalan ve kardeşi tarafından ihbar edilen Polis Müfettiş Muavini Mustafa Çetereisi Türkiye'de yakalanıp serbest bırakıldı

Kaynak : Vatan
Haber Giriş : 15 Ağustos 2014 08:22, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Soyguncu polis İngiltere'ye kaçtı

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Başsavcılığı ve Polis Genel Müdürlüğü'nün Kooperatif Merkez Bankası'na ait 3 milyon TL'nin çalınmasıyla ilgili soygunda yer alan Polis Müfettiş Muavini Mustafa Çetereisi'nin (26) Türkiye'den talep ettiği anlarda, delil yetersizliğinden serbest bırakıldığı ve Moldova'ya kaçtığı öğrenildi. Çetereisi ardından da İngiltere'ye gitti. KKTC resmi makamları bu kez İngiltere'den Mustafa Çetereisi'nin iadesini istedi.

'Olay çözüldü' denildi...

Polis Genel Müdür Vekili Pervin Gürler, iki kişi için 4'er gün tutukluluk emri alındığını ve sorgularının devam ettiğini belirterek "olay çözüldü" demişti. Ancak şimdiye kadar paranın büyük kısmı ve Polis Müfettiş Muavini Mustafa Çetereisi hala ele geçirilemedi. Çalınan paranın 770 bin 500 TL'sini Güneşköy'de bir bahçe ile Akdeniz köyü eski yolu üzerinde yapılan kazılarda bulundu. Polis, kalan 2 milyon 229 bin 500 TL'nin bir kısmının yurt dışına çıkarıldığını, bir kısmının ise bölgede gömülü olduğu ihtimali üzerinde duruyor.

'Yalvaracaksınız...'

Mustafa Çetereisi Facebook hesabından yazdığı "Moldova'dan sevgili ülkem KKTC'ye selamlar. Yaptıklarınızın bedelini ödeme sırası. Bu kavgayı ben başlatmadım ama bitirmem için bana yalvaracaksınız" şeklindeki mesajlarda tehditler savurdu. İnternet üzerinden bağlantı kurulan Mustafa Çetereisi kendisine komplo kurulduğunu iddia ederek şöyle konuştu: "Benim ve Rıfat Fırat'ın bu soygunla alakası yok. Polisin mahkemeye sunabileceği hiçbir iz, emare ve delil yoktur. Kardeşim Rıfat'tan alınan ifadenin hangi şartlarda ve nerede alındığı meçhuldür. Teşkilattaki arkadaşlarımdan aldığım bilgiye göre kardeşimi baş aşağı bir kör kuyuya sarkıtıp, tehdit ederek bu ifadeyi almışlar. Elbette suçsuz olduğum için suçsuzluğumu ispat edeceğim. Olayı çözmüş gibi davranıp rütbe alma hırsı taşıyan meslektaşlarımın oyununa geldim."

'Payım verilmedi ihbar ettim'

İhbarcı Bilay Çetereisi ifadesi sırasında kardeşi ve arkadaşının gerçekleştirdiği soyguna kendisinin de katıldığını belirtmişti. Bilay Çetereisi soyguna katılmasına rağmen, kendisine pay verilmediği için kardeşini ve arkadaşını ihbar ettiği ortaya çıkmıştı.

googletag.cmd.push(function() { googletag.display('Gad-192'); });

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber