Trakya doğalgaza kavuşuyor

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 24 Haziran 2006 13:32, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Zorlu Petrogas A.Ş. Planlama ve İş Geliştirme Müdürü Adil Atabay, Trakya halkının doğalgaza verilen süreden önce kavuşması için çalışmalarını hızlandırdıklarını belirtti.

Atabay, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumunun (EPDK) 3 il, 14 ilçe ve belde belediye sınırını kapsayan Trakya bölgesi doğalgaz ihalesini kazanan Zorlu Petrogas şirketinin en düşük fiyatı vererek, bölgede işletme faaliyetlerini 30 yıl süreyle devam ettirileceğini söyledi.

İhalesini aldıkları bölgede 30 yıllık nüfus artışı ve gaz tüketimini hesaplayarak çalışmaların başlatıldığını belirten Atabay, şunları kaydetti:

''Doğalgazı kent girişleri, cadde ve sokaklardan geçirerek binaların servis kutularına kadar taşıyacağız. Servis kutularından sonra daire sahipleri Trakya Bölgesi Doğalgaz Dağıtım A.Ş'den sertifika almış firmalara iç tesisatlarını yaptırarak doğalgazın dairelerde kullanımına başlanacak. Trakya halkının doğalgaza verilen süreden önce kavuşması için çalışmaları hızlandırdık. Bir yıldan kısa bir süre içinde Trakya'da doğalgaz kullanımına başlayacak.''

TSE BELGESİ OLMAYANA İZNİ VERİLMEYECEK

Trakya Bölgesi Doğalgaz Dağıtım A.Ş'den sertifika almış firmalar tarafından iç tesisatların yapılmasının zorunlu olduğunu belirten Atabay, iç tesisatla ilgili çalışacak mühendislerin, tesisatçıların ve kaynakçıların EPDK'nın belirlediği kriterlerde olması gerektiğini bildirdi.

Doğalgaz firmalarda çalışacak tesisatçıların çelik ve bakır kaynakçılarının sertifika sahibi olması gerekliğini ifade eden Atabay, yetkili servislerin Türk Standardları Enstitüsü'nden hizmet yeterlilik belgeleri olmaları gerektiğini bildirdi.

Doğalgazın illerin ekonomisine katkıda yapacağını ifade eden Atabay, ''Müteahhitlerin yanında, işletme aşamasında, iç tesisat firmasında, kombi ve şofben satıcısı, cihaz ve teknik servislerinde işçi istihdam edilecek. Doğalgaz sayesinde 250 kişiye iş imkanı açılacak'' dedi.

BOTAŞ'ın, Marmara Ereğlisi'ndeki LNG terminalinde Doğalgaz depoladığını ifade eden Atabay, Tekirdağ'a bağlı Marmara Ereğlisi ilçesinde ve Tuz Gölü altında da depolamayla ilgili çalışmaların sürdürüldüğünü söyledi.

Atabay ''Doğalgaz'ın ülkemizde kesintisiz kullanımı için gerekli önlemler BOTAŞ tarafından alınıyor. Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) Ağustos ayından itibaren Silivri'de yer altında bulunan tankları depo olarak kullanmaya başlayacak'' dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber