'Kadrolu olmayan tüm okul müdürlükleri boş ilan edilmeli'

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 25 Haziran 2006 16:31, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milli Eğitim Bakanlığının, eğitim kurumları yöneticilerinin yer değiştirme işlemlerine ilişkin açıklaması 16.06.2006 tarihinde sitemizde yayımlanmıştır.

MEB bu açıklamasında şu hususa yer vermişti: "..idari tasarrufla görevlendirilen bazı eğitim kurumu yöneticiliklerinin belli bir istikrar süresine bakılmadan yine idari tasarrufla boş ilan edildiği anlaşılmıştır. Bu durumda olan yöneticilerin mağduriyetine sebep vermemek ve uygulamada birliğin sağlanabilmesi bakımından; isteğe bağlı yer değiştirmelere ilişkin işlemlerde zorunlu ve zorlayıcı bir düzenleme bulunmadığından, bu kapsamda hangi eğitim kurumlarına yönetici atanacağı hususunun her ilin kendi özelliklerine ve ihtiyaçlarına göre planlanmasının yerinde bir uygulama olacağı düşünülmektedir."

Personel Genel Müdürü Remzi Kaya'nın imzası ile çıkarılan bu yazıya göre müdür vekilleri yada herhangi bir kurumda vekaleten görev yapanların yerlerini korumaları valiliklere bırakılmaktadır. Türk Eğitim Sen tarafından yapılan açıklamada, Valiliklere bırakılan bu tercih hakkında hiçbir kıstas bulunmadığından keyfi uygulamalara yol açabileceği belirtilmiştir.

Türk Eğitim-Sen MEB'e başvurarak uygulamanın değiştirilmesini, kadrolu olarak doldurulamamış tüm yöneticilik pozisyonlarının boş olarak ilan edilmesini istemiştir. Sendikadan yapılan açıklamada, gelen cevaba göre dava açılacağı belirtilmiştir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber