Kültür Bakanı: Kanalizasyonunu yapmayan belediyelere bir kuruş festival parası vermem

Haber Giriş : 25 Haziran 2006 17:18, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç, yaz aylarında değişik adlar altında çok sayıda festival düzenleyen belediyelere uyarıda bulundu. Bakan Koç, ?Kanalizasyonunu yapmayan belediyelere bir kuruş festival parası vermem? dedi.

Bakan Koç, yoğun Meclis çalışmaları arasında biraz dinlenmek için çıktığı Meclis bahçesinde turizm sektörüyle ilgili gazetemizin de aralarında bulunduğu bazı basın mensuplarına değerlendirmelerde bulundu.

?Para vermem?

Koç, belediyelerin yaz aylarında düzenledikleri festivallerle ilgili pop şarkıcılarını da kızdırabilecek açıklamalarda bulunarak, ?10 tane şarkı bilmeyen popçular var. Belediyeler festival düzenliyor. Bu kişileri çağırıyor, 200 milyar da para veriyor. Belediyeler festival düzenleyeceklerine önce kanalizasyonlarını tamamlasınlar. Kanalizasyonu olmayan birçok belediye var. Ben kanalizasyonunu tamamlamayan belediyelere festival için bir kuruş para vermem. Vermiyorum da? diye konuştu.

Bakan Koç, bu yıl Türkiye'ye gelen turist sayısının geçmiş yıllara göre düşmediğini ancak kendisinin koyduğu hedefe ulaşmasının da zor göründüğünü kaydederek, ?Ben hedefi biraz yüksek tutmuşum? dedi.

Kalite endişesi

Türkiye'de bu yıl otel ücretlerinin ucuzladığını, yerli turistlerin de rahat bir şekilde tatil yapabileceklerini söyleyen Koç, sektördeki ucuzlukla birlikte kalitenin düşmesinden endişeli olduğunu söyledi. Koç, ?Turistlere et yerine yarısı patates olan sosislerin yedirilmesinden endişe ediyorum? diye konuştu. Koç, kendisinin ?ticarette dört ihanet? olarak nitelendirdiği dünya ticaretinde geçerli olan bir uygulamayı da şöyle anlattı: ?Ticarette kısa sürede zengin olacaksan, vergi kaçıracaksın, işçinin sigorta primini ödemeyeceksin. Gramdan ve kaliteden çalacaksın. Ben de bu sebeple turizmde kaliteden çalınmasından endişe ediyorum.?

> ?Bodrum eskidi?

Bakan Koç, turizmi ?bisiklete? benzeterek, turizm yatırımlarının da sürekli yenilenmesinin önemini vurguladı. Koç, ?Turizmde bisiklet teorisi geçerlidir. Bisikletin pedalını çevirmezseniz, teker dönmez. Turizmde de böyle. Belirli aralıklarla yeni tesislerin sektöre katılması gerekiyor. Bodrum boş deniliyor. 40 bin yatak boş deniliyor. Niye boş? Çünkü tesisler eskidi. Bunların yenilenmesi gerekiyor. Yeni tesis yapmazsanız turist çekemezsiniz. Bodrum da tesisler de eskidi. Bu sebeple boş? değerlendirmesini yaptı.

Türkiye

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber