26/06/2006'nın Önemli Gündem Başlıkları

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 26 Haziran 2006 07:07, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- Meclis Başkanı Bülent Arınç, saat 11.00'de TBMM'nin TS EN ISO 9001:2000 Kalite Yönetim Sistem Belgesi törenine katılacak.

Başbakan Erdoğan'ın programı
- Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, saat 09.00'da İstanbul'da düzenlenecek olan 3. Uluslararası Şartlı Nakit Transferleri Konferansı'na katılacak. Saat 13.00'te toplanacak Bakanlar Kurulu'na başkanlık edecek olan Başbakan Erdoğan, saat 18.30'da ise Avrupa Parlamentosu Kadın Hakları Komisyonu Türkiye Raportörü Emine Bozkurt'u kabul edecek.

Siyasi partilerin faaliyetleri
- Hür Parti Genel Başkanı Yaşar Okuyan, Ankara'da saat 11.30'da basın toplantısı düzenleyecek.
- DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, saat 11.00'de, bir grup DSP'li belediye başkanı ile birlikte DSP İstanbul İl Başkanlığı binasında basın toplantısı yapacak.
- DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar, saat 11.00'de, 'İşçi, Memur, Bağ-Kur Emeklileri Derneği'nin Bakırköy Cevizlik Mahallesi İzzet Molla Sokak 16 numaradaki genel merkezini ziyaret edecek.

Basın toplantısı, tören, eylem, panel, toplantı, görüşme
- Çevre ve Orman Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Hasan Zuhuri Sarıkaya, saat 09.30'da Küresel Çevre Fonu Ulusal Diyalog Çalıştayı'na katılacak.
- Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Yunanistan Avrupa Kamu Hukuku Merkezi arasında başlatılan eşleştirme projesi ile ilgili olarak, Ankara'da saat 19.00'da bilgilendirme toplantısı düzenlenecek.
- PTT Genel Müdürlüğü ile Türkiye İş Kurumu arasında Ankara'da saat 09.30'da protokol imzalanacak.
- TMMOB Peyzaj Mimarlar Odası Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Ayşegül Oruçkaptan, Ankara'da saat 11.00'de basın toplantısı düzenleyecek.
- Tüm Ermeniler Birliği Katolikosu II. Karekin, saat 10.15'te Balıkpazarı Surp Yerortutyun Kilisesi'ni ziyaret edecek. Saat 12.15'te Galata Surp Krikor Lusaroviç Kilisesi'ne ziyarette bulunacak olan Karekin, saat 13.15'te Galata Kilisesi Salonu'nda düzenlenen sevgi sofrasına katılacak. Karekin, saat 15.15'te KEİG temsilciliğini, saat 16.15'te Beşiktaş Surp Asdvadzadzin Kilisesi'ni ziyaret edecek. Saat 17.45'te Feriköy Surp Vartanants Kilisesi'ni ziyaret edecek olan Erdoğan, saat 20.00'de Feriköy Kilisesi'nde yemek yiyecek.
- İstanbul Narkotik Şube'de saat 11.00'de basın açıklaması yapılacak.
- ESP'liler, saat 12.30'da Kadıköy İskelesi önünde, Limter İş Genel Başkanı ve eğitim uzmanının tutuklanmasıyla ilgili basın açıklaması yapacak.
- Mazlum-Der'liler, Milli Eğitim Bakanlığı'nın, katsayı adaletsizliğini aşmak amacıyla çıkardığı yönetmelikle ilgili olarak, saat 11.00'de, dernek binasında bir basın açıklaması yapacak.

EKONOMİ GÜNDEMİ
-------------------------------
Jan Sunde İstanbul'da
- Turizm sektörünün gelişmesi ve iyiye gitmesi amacıyla 1934 yılında Paris'te kurulan SKAL'ın Dünya Başkanı Norveçli ünlü Runway Seyahat Acentesi'nin sahibi olan Jan Sunde, İstanbul SKAL Kulübü'nün 50. kuruluş yılı etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen organizasyon nedeniyle İstanbul'da. Türkiye'nin önde gelen turizm yöneticileri ile buluşan Jan Sunde, saat 19.00'da Divan Kuruçeşme'deki geceye katılacak.

FTSE, FTSE Türkiye TL Hazine Bonosu Endeksi'ni yatırımcılara sunuyor
- Dünyanın önde gelen endeks yapıcılarından FTSE, FTSE Türkiye TL Hazine Bonosu Endeksi'ni yatırımcılara sunuyor. 2003 yılından bugüne geçmiş performansına bakıldığında Euro ve Global Hazine Bonosu endekslerinden yüzde 150'nin üzerinde daha fazla getiri sağladığı belirtilen ve hem Türkiye'nin hem de gelişmekte olan Avrupa'nın ilk sabit getirili menkul kıymet borsa yatırım fonu için baz oluşturacak olan endeksin Türkiye'deki tanıtımı amacı ile yapılacak olan, Fiba Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ömer Aras, FTSE Avrupa-Orta Doğu ve Afrika Bölge Başkanı Imogen Dillon Hatcher ve Finans Portföy Genel Müdürü Zafer Onat'ın katılımları ile gerçekleştirilecek basın toplantısı, saat 11.00'de Swissotel Bern Salonu'nda yapılacak.

TİM'in basın toplantısı
- Vakıf Emeklilik ve Türkiye İhracatçılar Meclisi'nin (TİM), yeni işbirliği nedeniyle düzenlenen ve Türkiye İhracatçılar Birliği Başkanı Oğuz Satıcı, Vakıf Emeklilik Genel Müdürü Yusuf Yeşilırmak, Prof. Dr. Emre Alkin ve Enver Özsoy'un katılacağı basın toplantısı, saat 10.30'da Vakıf Emeklilik Genel Müdürlüğü'nde (Muallim Naci Cad. No 22 Ortaköy) yapılacak.

DÜNYA GÜNDEMİ
---------------------------
Irak'ta şiddet olayları
- Irak'ta direnişçiler tarafından işgale karşı verilen mücadele devam ederken, sivil halkı hedef alan terör saldırıları bitmek bilmiyor.

İran'ın nükleer programı
- Birleşmiş Milletler (BM) Güvenlik Konseyi'nin 5 daimi üyesi ve Almanya, uranyum zenginleştirme programını durdurması için İran'a sunduğu teklif paketine 29 Haziran'a kadar bir cevap bekliyor. İran, Ağustos ayında cevap verebileceğini bildirdi.

Batı Timor krizi
- Avustralya Başbakanı Alexander Downer, Batı Timor'daki şiddete çözüm bulmak amacıyla Fransa'da 16 Avrupa ülkesinden temsilcilerle biraraya gelecek.

Moritanya Seçimleri
- Moritanya'da resmi seçim sonuçları açıklanıyor.

akşam

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber