Sarıkaya gitti ama soruşturma kıskacından kurtulamadı

Haber Giriş : 26 Haziran 2006 08:54, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Şemdinli'deki bomba davasını sanık astsubayları mahkûm ederek sonuçlandıran Van Adliyesi, davayı açan savcı Ferhat Sarıkaya'nın meslekten ihracına rağmen, soruşturma kıskacından kurtulamadı.

Şemdinli iddianamesinde Kara Kuvvetleri Komutanı Yaşar Büyükanıt hakkında da işlem yapılmasını isteyen Van savcısı Sarıkaya için ihraç kararı veren HSYK, şimdi de Adalet Bakanlığı'nın 'soruşturma gereksiz' kararı verdiği başsavcılar hakkında soruşturma başlattı. Adalet Bakanlığı'na rağmen Hâkim ve Savcılar Yüksek Kurulu'nun (HSYK) isteğiyle görevlendirilen Adalet müfettişleri bugün Şemdinli iddianamesini işleme koyan Van Başsavcısı Kemal Kaçan ile vekili İbrahim Özer'in ifadesini alacak. Başsavcı ile vekilinin iddianamenin basına kendileri tarafından sızdırılmadığına ilişkin tanıkları varsa onlar da dinlenecek.

Kretschmer de başsavcıyla görüşecek

Başsavcı ve vekilini sorgulayacak olan müfettişlerle birlikte davayı yakın takibe alan Avrupa Birliği (AB) adına AB Türkiye Temsilcisi Kretschmer'in de bugün Van'da olacağı öğrenildi. Kretschmer'in öğleden sonra Van Başsavcısı Kaçan ile görüşeceği belirtildi.

radikal

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber