Emniyet Genel Müdürlüğü 81 ildeki trafik ekiplerinin karıştığı rüşvet iddialarını araştırmak üzere gizli kameralı denetimlere başladı.

Haber Giriş : 04 Şubat 2004 07:28, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Emniyet Genel Müdürlüğü 81 ildeki trafik ekiplerinin karıştığı rüşvet iddialarını araştırmak üzere gizli kameralı denetimlere başladı.

Alınan mikro gizli kameralarla ilk denetimler Kurban Bayramı tatili süresince gerçekleştiriliyor. Ülke genelinde yapılacak denetimler saniye saniye gizli kamera ile kayda alınıp, rüşvet talep eden trafik polisleriyle ilgili görüntüler delil olarak savcılığa gönderilecek.

Yeni yılla birlikte 28,5 oranında artan trafik cezalarının rüşvet iddialarını da artırması üzerine Emniyet, mikro gizli kameralı denetimlerle rüşveti engellemeyi hedefliyor. Emniyet Genel Müdürlüğü Trafik Hizmetleri Başkanı Abdullah Bolcu'nun girişimleriyle Türkiye çapındaki trafik ekiplerini denetleyen timler için ilk etapta iki gizli kamera alındı. Gizli kameralar 4 milyar liraya mal oldu. Kamera kullanacak denetleme ekiplerinin eğitimleri TRT'de gerçekleştirildi.

 Emniyet Genel Müdürlüğü Trafik Uygulama ve Denetleme Daire Başkanlığı bünyesinde 81 ilde denetim yapan 3'er kişiden oluşan 6 polis timi bulunuyor. Denetleme timleri her biri farklı modelde sivil araçlarla denetim gerçekleştiriyor. Denetleme timleri ilk etapta satın alınan mikro gizli kameraları dönüşümlü olarak kullanacak. Son teknoloji ürünü olan 2 gizli mikro kamera ile yapılan denetimlerden olumlu sonuç alınmasıyla birlikte sayıları artırılacak ve her denetleme timi gizli kamera ile donatılacak. Tebdil-i kıyafet ile karayollarında dolaşacak trafik ekipleri kimi zaman hız ihlali, kimi zaman emniyet kemeri kullanmama gibi trafik kurallarını da ihlal ederek seyredecek. Trafik denetleme ekiplerinin karayollarında trafik kurallarını ihlal ettiği gerekçesiyle bölge trafik denetleme ekibince durdurulduktan sonraki her işlemi kayda alınmaya başlanacak. Radara yakalanan denetleme ekibi, trafik polisine rüşvet teklif ederek tepkisini de gözden geçirecek. Trafik denetleme ekibinin rüşvet talep etmesi ya da suçu göz ardı etmesi üzerine haklarında suç duyurusunda bulunulacak. Denetleme timleri kamyon muavini ya da yolcu kılığında otobüslerde de seyahat edecek.

Zaman

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber