Banka kredisi alanlar takside dikkat!

Haber Giriş : 27 Haziran 2006 08:26, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yükselen faiz ortamında düşük faizli kredi alanların avantajlarını korumak için taksitlerini aksatmamaları gerekiyor. Finansbank Murahhas Azası Ömer Aras, bankaların bu dönemde sorunlu kredisinin azalacağını söyledi

MAYISTAN itibaren piyasalardaki dalgalanmayla birlikte dolar ve bono faizlerindeki yükseliş, bankaların bireysel kredilerine de hızla yansıdı. Örneğin nisanda 1.05 olan konut kredileri hızla 1.6'ya yükseldi. Mayıstan önce kredi alanların şimdi bu avantajlarını koruması gerekiyor. Çünkü kredilerin taksitlerindeki aksama, sonraki ödemelerde faizin yükselmesine neden olabiliyor. Bankadan bankaya farklılık gösterse de yapılan kredi sözleşmesine göre bir veya üst üste iki taksit gecikmeli ödenirse bankalar sözleşmeleri fesh edebiliyorlar.

BANKALAR AÇISINDAN

Fiba Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Finansbank Murahhas Azası Ömer Aras, bireysel kredilerde, bu dönemde bankaların sorunlu kredi oranının çok aza ineceğini söyledi. Aras, ?Krediyi kullananlar, düşük faizli kredinin avantajını sürdürebilmek için taksitlerini aksatmayacaklardır, bu da bankaların sorunlu kredilerini çok aza indirecek bir durum doğuruyor' dedi. Aras, bankalar açısından yaptığı değerlendirmede de kredileri mevduatla fonlayan bankaların zarar yazacağına dikkat çekti.

star

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber