Gazi Üniversitesi hastanesindeki yangında ölen veya yaralanan yok

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 28 Haziran 2006 14:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Gazi Üniversitesi Hastanesinin çatısında yangın çıktı.

İtfaiye ekipleri, 15 katlı hastanenin çatısında çıkan ve nedeni henüz belirlenemeyen yangına müdahale ediyor.

Çatının altında çocuk bölümünün, 14. katında da Kulak-Burun-Boğaz servisinin bulunduğu, burada yatan hastaların tahliyesinin gerçekleştirdiği bildirildi.

Yatan hastaların kaldığı belirtilen binada, üst katlardaki tahliyenin devam ettiği kaydedildi.


Ölen ve yaralananın olmadığı Gazi Üniversitesi Hastanesindeki yangının, atılan kibrit ya da sigaranın havalandırma boşluğunda biriken atıkları tutuşturması sonucu çıktığı bildirildi.

Gazi Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Süleyman Pampal, Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ayşe Dursun ve Başhekim Prof. Dr. Mustafa Şare, Gazi Üniversitesi Hastanesinde çıkan yangınla ilgili gazetecilere bilgi verdi.

Yangının, mutfak ve elektrik sisteminin bulunduğu eksi birinci katta çıktığını belirten Prof. Dr. Dursun, 900 civarında hastanın 10 dakikadan az bir sürede tahliye edildiğini bildirdi.

Olayda can kaybının olmadığını ifade eden Prof. Dr. Dursun, elektrik sisteminin tamir edilmesiyle hastaları yeniden geriye alacaklarını ve normale döneceklerini söyledi.

Yangının çıkışı nedeniyle ilgili net bir şey olmadığını ifade eden Prof. Dr. Dursun, yarım kalan ameliyat olmadığını, ancak şu anda yeni ameliyat yapmadıklarını, elektriklerin gelmesiyle yeniden ameliyatlara başlayacaklarını dile getirdi.

Ankara Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Faruk Kurutuz da yangına 7 dakikada müdahale ettiklerini belirtti.

Havalandırma boşluğunda biriken atıkların üzerine sönmemiş sigara ya da kibrit atılması sonucu tutuştuğunu ifade eden Kurutuz, bu ateşin, havalandırma boşluğundan geçen ana elektrik kablolarına sıçradığını ve hava boşluğundan çatıya kadar uzandığını kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber