Müezzinoğlu: İlaçta taban fiyat kararı alındı

Müezzinoğlu, "Şu anda Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığımız ve EKK'da taban fiyatı uygulaması gibi bir karar alındı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 26 Eylül 2014 15:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Müezzinoğlu: İlaçta taban fiyat kararı alındı

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, IŞİD'le ilgili açıklamaların Gezi olaylarıyla karşılaştırılmasını değerlendirerek, "Gezi olaylarıyla karşılaştıranları açıkçası kınıyorum. Gezi olayına karışan gencimiz veya vatandaşlarımız sağlık hizmeti alımında herhangi bir sorunla karşılaşmamıştır" dedi.

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı öncesi gazetecilerin sorularını cevapladı. Bir gazetecinin "IŞİD'le ilgili açıklamalar genellikle Gezi olaylarıyla karşılaştırıldı, bununla ilgili değerlendirmeniz ne olur" sorusuna Müezzinoğlu, "Gezi olaylarıyla karşılaştıranları açıkçası kınıyorum. Bir defa Gezi olaylarının hiçbir kademesinde bu boyutuyla olur olmasın hiçbir Gezi olayına karışan gencimiz veya vatandaşlarımız sağlık hizmeti alınımında herhangi bir sorunla karşılaşmamıştır. 112 Acil ambulans hizmetlerimiz en dinamik şekilde her türlü hizmeti vermiştir. 28 tane ambulansımızın, ambulansta çalışanlarımızın mağdur edilmesine rağmen herhangi bir vatandaşımız bu anlamda sağlık hizmeti alımında herhangi bir sorunla karşılaşmamıştır. Bütün acillerimiz, acil hizmetlerimiz, hastanelerimiz her türlü sağlık hizmetini ister Gezi'de olsun, ister farklı olaylarda olsun hizmeti almıştır. Dolayısıyla bu anlamda hekimliğin gereği, sağlık hizmetinin sunumu gereği bir güvenlik veya kolluk görevi yapma gibi bir görevi yoktur. Hastaysa, yaralıysa, tedaviye ihtiyacı varsa asla onun dışında herhangi bir sorgulama yapmadan tedavisini yapar ve biz de Türkiye'de Türkiye Cumhuriyeti Sağlık Bakanlığı olarak geçmişte olduğu gibi bugün de aynı şekilde duyarlı bir şekilde insani görevimizi görüyoruz, mesleki sorumluluklarımızı yerine getiriyoruz. Gezi'de de bunu en ideal şekilde yaptık" diye konuştu.

TABAN FİYAT UYGULAMASI

Bazı ilaçlar için getirilen taban fiyat uygulaması tartışmalarının hatırlatılması üzerine Müezzinoğlu, "Şu anda Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığımız ve EKK'da taban fiyatı uygulaması gibi bir karar alındı. Çünkü aynı içeriği olan ilaçların çok farklı fiyatları var. Halbuki içerik aynı olunca bu içeriğin bedelini sosyal güvenlik üstleniyor ama bunun ambalaj sunumu veya kamuoyu algısı sunumundaki farkları üstlenmiyor. Bunu kamuoyuna öyle veya böyle anlatacağız" dedi.

Müezzinoğlu, Sağlık Bakanlığı'nın Suruç'taki faaliyetlerine ilişkin bir soruya, "Son dönemde de Irak'tan gelmeye başladı. Bu Irak'tan gelen misafirlerimize de ilk anda sağlık kontrollerini yapmak, aşı gereği olan çocukları aşılayabilmek, koruyucu halk sağlığı tedbirleri açısından bütün tedbirleri alıyor ve uyguluyoruz ve ondan sonra yerleştiği bölgelerine göre, ikametlerine göre de diğer sağlık hizmetleri planlamalarını yapıyoruz diğerlerinde olduğu gibi" karşılığını verdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber