Çocuklardan KDK'ya 5 ayda 128 başvuru

Kamu Denetçiliği Kurumuna (KDK) çocukların ilettiği 87 başvuru değerlendirmeye alınırken, şikayet konusu 53 sorun, çocuklar ve ilgili idarelerle yapılan görüşmelerle çözüldü

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 30 Eylül 2014 12:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Çocuklardan KDK'ya 5 ayda 128 başvuru

Kamu Denetçiliği Kurumuna (KDK), çocuklardan şikayet başvurusu alınmaya başlanan Nisan ayından bu yana 128 müracaat yapıldı.

KDK'nın yazılı açıklamasında, kurumun 22 Nisan 2014 itibarıyla çocuklardan şikayet başvurusu almaya başladığı hatırlatıldı. Açıklamaya göre, geçen 5 aylık süreçte yapılan 128 başvurudan 41'i geçersiz sayıldı. Bilgilerini düzenleyerek KDK'ya ileten 41'i erkek, 46'sı kız 87 çocuğun talebi değerlendirildi.

Ombudsmana çocuklardan en çok müracaat Mersin'den gelirken, bunların ağırlıkla 12 yaş üstü olduğu belirlendi. İncelenen ve işleme alınan taleplerden 53'ü, çocuklar ve idarelerle yapılan görüşmeler sonucunda, ikili diyaloglarla çözümlendi.

Çocukların en çok şikayette bulunduğu kurum, Milli Eğitim Bakanlığı oldu. Çocuklar, ombudsmandan, "4+4+4" uygulamasının beraberinde getirdiği alt yapı sorunlarının giderilmesi, öğrencilere daha çok sosyal-sportif mekan imkanları sunulması, öğretmen öğrenci iletişimindeki engeller gibi konularda mağduriyetlerinin giderilmesi için yardım istedi.

-Okul çevresinde ışıklandırma istedi

"Çocuk Ombudsmanı"na gelen müracaatlardan geçerli sayılanlarla hakkında çocuklar bilgilendirildi. 33 başvuru detaylı inceleme ve araştırma kapsamına alındı. İncelemeye alınanlar için ombudsman, ilgili kurumlarla birebir görüşerek sorunları çözüme kavuşturdu.

Malatya'da yaşayan bir öğrenci, okulunun çevre ışıklandırmasının olmaması nedeniyle yaşadığı mağduriyetin çözülmesini istedi. Ombudsman, çocuğun yaşadığı mağduriyeti ilgili belediyeye iletti. Belediye de konuya yönelik düzenleme yapılacağını bildirdi.

KDK'ya iletilen sorunlar arasında, kaldıkları yurttan durumlarına uygun olanlara nakil istekleri, cep telefonu kullanımı isteği ve personel eksikliği nedeniyle yaşanan problemler de yer alıyor. KDK; bu başvuruları, ilgili bakanlık, il müdürlüğü ve kuruluş müdürlükleri ile birebir görüşerek çocukların taleplerine olumlu cevaplar aldı. İlgili kurumlar sisteme yönelik yeniden düzenleme yaparak çocukların isteklerini yerine getirdi. Çocukların nakilleri gerçekleştirildi ve personel eksikliği olan kurumlara personel atamaları yapılarak çocuklarla ilgilenen kişi sayısı artırıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber