Ellerinde kalan kurbanlıklarla geri dönüyorlar

Kurban Bayramı'nın üçüncü gününde İstanbul'da bulunan kurban çadırları yavaş yavaş kaldırılmaya başlandı. Hayal kırıklığına uğrayan kurban satıcıları, fiyatların düştüğü halde hayvanlarının ellerinde kalmasına dert yandı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 06 Ekim 2014 15:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Ellerinde kalan kurbanlıklarla geri dönüyorlar

Kurban Bayramının üçüncü gününde Küçükçekmecede bulunan kurban kesim ve satış alanında kurban çadırları belediye işçileri tarafından kaldırılmaya başlandı. Çadırlarda kalan kurbanlıkları için alıcı bekleyen hayvan yetiştiricileri, hayal kırıklığına uğradıklarını belirtti. Hayvan yetiştiricileri fiyatların düştüğü halde hayvanlarının ellerinde kalmasından dert yakınırken vatandaşlarda aksini iddia ederek fiyatların hala yüksek olduğunu savundu. Kurban satış alanından belediye çalışanları dozerler ile kurban çadırlarını yavaş yavaş kaldırırken hayvan satıcıları ise ellerinde kalan kurbanlıkları ile memleketlerine dönmeye başladı.


150 TANE GETİRDİM 100 TANESİ KALDI
İstanbul bu sene herhalde kurban kesmedi diyen kurban satıcısı Ahmet Belli, 150 tane getirdik 100 tane kaldı. Bu akşam biz de toplanıyoruz. Mağdur durumdayız. Satılmadı hayvanlar. Şu durumda battık. Fiyatlar 400, 300e düştü. Yarıdan fazla düştü fiyatlar şeklinde konuştu.

HAYVANLAR ELİMİZDE KALDI
Zarar ettiğini belirten İsak Ateş ise, Satışlar iyi gitmedi. Vatandaş bedava alalım diye gözlüyor. Belediye sahip çıkmıyor. Pazarda hayvanlar herkesin elinde kaldı. İlk günlerde biraz kıpırdama vardı. Ama maalesef maliyetine veriyoruz kimse almıyor. Herkes zararda dedi.
Kurbanlık almaya gelen vatandaşlar ise fiyatların yüksek olduğunu belirtti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber