Lüks konutlarda ucuza tatil

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 01 Temmuz 2006 12:22, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Mersin sahillerinde atıl durumda bırakılan tatil sitelerindeki yazlıkların turizme açılması kapsamında geçen yıl Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO)'nın girişimleriyle başlatılan ''Kapatmayın Kiraya Verin'' kampanyası bu yıl da devam ediliyor.

''İkinci Konutların Turizme Kazandırılması Projesi''ni yürüten firma tarafından, ailelere lüks konutlarda bütçelerine uygun ucuz tatil imkanı sunuluyor.

''Kapatmayın Kiraya Verin'' kampanyası adı altında devam ettirilen projeyle içerisinde buzdolabından bulaşık ve çamaşır makinesine kadar her türlü ev gerecinin bulunduğu, denize yakın ve havuz imkanına sahip lüks konutlar, günlük 60 ile 80 YTL arasında değişen fiyatlardan tatilcilere kiraya veriliyor.

Proje kapsamındaki evlerin 4 veya 6 kişilik ailelerin kalabilecekleri özellikte olduğu kaydedildi. Bir oda, bir salondan oluşan konutta 4, iki oda bir salondan oluşan konutta ise 6 kişi tatil yaptığında kişi başı günlük konaklama bedelinin kiralanan dairenin durumuna göre 13 ile 15 YTL'ye mal olduğu belirtildi.

Seyahat acentesi yetkilisi Orhan Sulayıcı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, amaçlarının, içerisinde her türlü imkanı olan yazlıkların yılın sadece birkaç ayında değerlendirilip, ardından atıl bırakılmasını önlemek olduğunu söyledi.

İkinci konutlara son günlerde tatilcilerden yoğun şekilde talep aldıklarını belirten Sulayıcı, taleplerin daha çok Ankara, Gaziantep, Kahramanmaraş ve Kayseri gibi kentlerden geldiğini ifade etti. Sulayıcı, yurt dışından gelen talepleri de değerlendirdiklerini, yabancılara konut kiraladıklarını.

Sulayıcı, ikinci konutların pazarlanmasını teşvik etmek için Mersin-Gaziantep arasında günde 2 sefer koyarak tatilcileri kiraladıkları yazlığa kadar lüks araçlarla taşıdıklarını, bu çalışmalarını ileriki yıllarda genişleterek sürdüreceklerini kaydetti.

Sulayıcı, ilk etapta 6 sitede ikinci konut kiralama uygulaması başlattıklarını, talebe göre sayıyı artıracaklarını sözlerine ekledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber