5 günlük haritalı hava tahmini

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 15 Ekim 2014 09:17, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
5 günlük haritalı hava tahmini

Meteoroloji'den yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemizin büyük bir bölümünde aralıklarla sağanak ve gökgürütlülü sağanak şeklinde görülecek yağışların; Elazığ, Tunceli, Bingöl, Bitlis, Şırnak, Diyarbakır, Batman, Siirt, Tokat çevreleri ile Yozgat'ın doğu, Adıyaman ve Mardin'in kuzey ve doğu, Ordu'nun iç kesimlerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor. Marmara'nın doğusu ile İç Ege'de gece ve sabah saatlerinde yer yer sis bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI :Doğu kesimlerde 2 ila 4 derece azalacağı tahmin ediliyor, diğer yerlerde önemli bir değişiklik beklenmiyor.

RÜZGAR :Genellikle kuzey yönlerden, güney ve doğu kesimlerde güney ve güneydoğu yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esmesi bekleniyor.

UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI : Ülkemizin büyük bir bölümünde aralıklarla sağanak ve gökgürütlülü sağanak şeklinde görülecek yağışların; Elazığ, Tunceli, Bingöl, Bitlis, Şırnak, Diyarbakır, Batman, Siirt, Tokat çevreleri ile Yozgat'ın doğu, Adıyaman ve Mardin'in kuzey ve doğu, Ordu'nun iç kesimlerinde yer yer kuvvetli olması beklendiğinden, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (ani sel, su baskını, yerel dolu yağışı, yıldırım, heyelan, ulaşımda aksamalar vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber