YDS'de 6 soru için iptal başvurusu oldu

Haber Giriş : 02 Temmuz 2006 11:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ÖSYM'nin geçen hafta yaptığı Yabancı Dil Sınavı'nda (YDS) 6 sorunun, bazılarında birden fazla yanıt olması birinde de doğru yanıtını bulunmaması gerekçesiyle iptali istendi. Sınav sorularında dil yanlışları olduğu da belirtildi.

Geçen hafta yapılan Yabancı Dil Sınavı'nda 6 sorunun bazılarında birden fazla yanıt olması, birinin de doğru yanıtı bulunmadığı gerekçesiyle iptali istendi. Yayıncılık Dergicilik Sınav Organizasyonu Eğitim Hizmetleri Ölçme ve Değerlendirme Genel Müdürü Necip Ethemoğlu 25 Haziran Pazar günü ÖSYM tarafından yapılan YDS'de yaptıkları incelemeler sonucunda 6 sorunun iptal edilmesi gerektiğini belirlediklerini belirtti. Ethemoğlu, ÖSYM Başkanlığı'na da bu soruların tekrar değerlendirilmesi talebiyle başvuruda bulunduklarını açıkladı. Ethemoğlu şöyle konuştu: "Bazı sorularda doğru cevap iki tane bulunduğu gibi bazılarında da cevap şıklar arasında yer almıyor. Yıllardır bu sınava hazırlanan öğrenciler için bir tek soru bile herhangi bir yere yerleşmeleri konusunda önem taşıyor. O yüzden de bu soruların iptal edilmesi gerekiyor."

TÜRKÇE DE HATALI

Ethemoğlu, "dil bilgisini" ölçmek için hazırlanmış olan bu sınavda gerek İngilizce, gerekse Türkçe dilinde de çok sayıda hata bulunduğunu belirterek, "Bu kadar çok hatanın olmasının da maalesef bize konuya yeterince titizlik gösterilmemiş olduğu izlenimini vermektedir" dedi.

sabah

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber