Yüksekova'da hain saldırı: 3 şehit

Hakkari'nin Yüksekova İlçesi'nde kimliği belirsiz kişilerin silahlı saldırısında yaralanan 3 güvenlik görevlisi hastanede şehit oldu.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 25 Ekim 2014 16:31, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Yüksekova'da hain saldırı: 3 şehit

Hakkari Valisi Yakup Canbolat, Yüksekova ilçesinde silahlı saldırıya uğrayan 2 uzman çavuş ve bir erin şehit olduğunu söyledi.

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde düzenlenen silahlı saldırıda yaralanan 3 asker kaldırıldıkları hastanede şehit oldu.

Alınan bilgiye göre, Yüksekova-Şemdinli karayolundaki Harunan Karakolu'nda görevli 3 asker, Cengiz Topel Caddesi'nde yürürken yüzü maskeli 2 kişinin arkadan saldırısına uğradı.

Saldırıda ağır yaralanan askerler, Yüksekova Devlet Hastanesi'nde yapılan tüm müdahaleye rağmen kurtarılamadı.

Askerlerin, görev yaptıkları karakola elektrik malzemesi almak için Yüksekova'ya geldikleri öğrenildi.

İlçedeki yoğun güvenlik önlemleri devam ediyor.

Şehitlerin memleketleri açıklandı

Hakkari Valiliği, Yüksekova ilçesinde askerlere yapılan silahlı saldırıyla ilgili yazılı açıklama yaptı.

Valilik açıklamasında, "İlimiz Yüksekova ilçesi Cengiz Topel Caddesi Zagros İş Merkezi karşısında saat 16.00 sıralarında terör örgütü mensuplarınca düzenlenen menfur bir saldırı sonucu Yüksekova ilçesi Haruna Jandarma Karakol Komutanlığı'nda görevli Jandarma Uzman Çavuş Ramazan Gülle (Konya/Çeltik), Jandarma Er Ramazan Köse (Artvin/Borçka), Jandarma Er Yunus Yılmaz (Bingöl/Karlıova) şehit olmuşlardır. Bu menfur saldırının aydınlatılması ve saldırıyı düzenleyen terör örgütü mensuplarının yakalanması için güvenlik güçlerimizin yoğun çalışmaları devam etmektedir. Şehitlerimizin değerli ailelerine, Türk Silahlı Kuvvetlerimize ve yüce milletimize başsağlığı ve sabırlar dilerim" denildi.

Genelkurmay'dan açıklama

Genelkurmay Başkanlığı, bölücü terör örgütü mensubu silahlı 3 terörist tarafından Hakkari'nin Yüksekova İlçe Merkezinde silahlı saldırı düzenlendiğini ve 3 askerin şehit olduğunu bildirdi.

Genelkurmay Başkanlığının internet sitesinde yer alan açıklamada, bölücü terör örgütü mensubu silahlı 3 terörist tarafından saat 16.00'da Hakkari'nin Yüksekova İlçe Merkezinde silahlı saldırı düzenlendiği belirtilerek, saldırı sonucunda bir uzman jandarma çavuş ve iki jandarma erin şehit olduğu bilgisi verildi.

Açıklamada, şehitlere Allah'tan rahmet, şehitlerin ailelerine ve Türk milletine başsağlığı dilendi.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN ORGENERAL ÖZEL'E BAŞSAĞLIĞI TELGRAFI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde teröristlerce düzenlenen saldırıda, 3 askerin şehit olması nedeniyle Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel'e bir telgraf gönderdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, telgrafında üzüntülerini ifade etti, şehitlerin ailelerine, Türk milletine ve Türk Silahlı Kuvvetleri'ne başsağlığı dileklerini iletti.

KILIÇDAROĞLU : TÜM TÜRKİYE'NİN BAŞI SAĞOLSUN

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Hakkari'nin Yüksekova İlçesi'ndeki saldırıda şehit olan 3 güvenlik görevlisi için Twitter'dan taziye mesajı yayınlandı. Kılıçdaroğlu, mesajında, "Gün bitmeden bir acı haber daha geldi. Hakkari'de gerçekleşen hain bir saldırı sonucu 3 askerimiz şehit oldu. Tüm Türkiye'nin başı sağolsun" ifadelerine yer verdi.

TBMM BAŞKANI TAZİYE MESAJI GÖNDERDİ

TBMM Başkanı Cemil Çicek, Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde 3 askerin şehit olması nedeniyle Genelkurmay Başkanı Necdet Özel'e taziye mesajı gönderdi. Çiçek'in mesajında, hain saldırıdan duyduğu üzüntüyü ifade ettiği bildirildi.

İÇİŞLERİ BAKANI ALA: SALDIRANLAR MASKELİ 2 KİŞİ

İçişleri Bakanı Efkan Ala, saldırının yüzleri maskeli iki kişi tarafından tabanca kullanılarak yapıldığını belirterek "Şehitlerimize Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyorum. Milletimizin başı sağ olsun" diye konuştu. Ala, saldırganların yakalanması için gerekli çalışmanın başlatıldığını belirtti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber