Kobani eylemlerinde korkulan olmadı

42 kişinin hayatını kaybettiği 6-7 Ekim olayların ardından yine HDP'nin çağrısıyla yapılan Kobani yürüyüşleri birkaç il dışında olaysız geçti. Hakkari, Gaziantep, Van ve İstanbul gibi bazı illerde taşkınlık yapan gruplara ise polis müdahale etti.

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 02 Kasım 2014 08:43, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Kobani eylemlerinde korkulan olmadı

Türkiye'nin çeşitli kentlerinde IŞİD'e karşı Kobani ile dayanışma günü dolayısıyla düzenlenen izinsiz gösteriler, birkaç il dışında olaysız bitti. Diyarbakır'daki yürüyüş öncesi polis geniş güvenlik önlemleri aldı. Polisin yanı sıra askeri birlikler de kritik noktalarda mevzilendi. Devriye uçuşu yapan helikopterler ve MOBESE'lerle alınan görüntüler Emniyet Müdürlüğü'nde de takip edildi.

PLANLANDIĞI GİBİ SON BULDU

Koşuyolu Parkı'nda toplananan HDP'liler saat 12.00 itibariyle yürüyüşe İstasyon Meydanı'na doğru başladı. Herhangi bir gerginliğin yaşanmadığı yürüyüş planlandığı gibi 14.00'te sona erdi. İki saatlik gösterilerin ardından gruplar olaysız bir şekilde dağıldı. Yürüyüş öncesinde kentte ve Bağlar ilçesinde dükkanların büyük bölümü kepenk kapattı. Bazı bankalarında zarar görmemesi için ATM'lerin bulunduğu bölümdeki kepenkleri kapattı.

IŞİD SALDIRILARI KINANDI

Ankara'da ise kendilerine 'Kobane Dayanışma Platformu' adını veren grup, basın açıklaması yaptı. Açıklamanın ardından yaklaşık 100 kişi, buradan Yüksel Caddesi'ndeki İnsan Hakları Heykeli önüne yürüdü. Aydın, Denizli ve Manisa da IŞİD'in saldırılarının kınandığı basın açıklaması yapıldı.

GALATASARAY LİSESİ'NE KADAR YÜRÜYÜŞ

İstanbul'da eylemlerin ilk adresi Beyoğlu Tünel Meydanı oldu. Burada toplanan HDP'li bir grup İstanbul Galatasaray Lisesi önüne kadar yürüdü. Eyleme HDP milletvekilleri Sabahat Tuncel ve Levent Tüzel de katıldı. Dünkü eylemlerde, HDP'nin ilk çağrısıyla sokakların savaş alanına döndüğü, 42 kişinin can verdiği 6-7 Ekim olaylarındaki görüntüler, birkaç il dışında, yaşanmadı.

HAKKARİ'DE POLİS ARACI DEVRİLDİ: 7 YARALI

Hakkari, Gaziantep, Siirt, Mardin ve Van ile İstanbul'da Okmeydanı ve Gazi Mahallesi'ndeki gösterilerde ise bazı gruplar yine polise taş ve molotoflarla saldırdı. Sözkonusu grupları polis göz yaşartıcı gazla müdahale ederek dağıttı. Hakkari'de göstericilere müdahale eden bir zırhlı aracın devrilmesi sonucu 6 polis yaralandı. Van'da 20 gösterici gözaltına alınırken, Siirt'te 3 gösterici tutuklandı.

Suikast timi yakalandı

Kobani öylemleri öncesi sokakları karıştırmak, hakim, savcı ve güvenlik güçlerine suikast eylemi yapmayı amaçlayan 2 üst düzey terör örgütü mensubu gözaltına alındı. Alınan bilgiye göre 2 teröristin eylem için Diyarbakır'a geldiği istihbatını alan Diyarbakır Emniyeti, operasyon düzenleyerek, "Serhabun" kod isimli Abdullah Kaplan ve "Mervan" kod isimli Cüneyt Yeni'i yakaladı. İki terörist çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber