05/07/2006'nın önemli gündem başlıkları

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 05 Temmuz 2006 00:01, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

TBMM Başkanı Arınç'ın programı

- TBMM Başkanı Bülent Arınç, saat 15.00'te, Polonya Meclis Başkanı Marek Jurek ve beraberindeki heyeti kabul edecek.

Başbakan Erdoğan'ın programı

- Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, saat 11.00'de, Türkiye İhracatçılar Meclisi Genel Kurulu'na katılacak. Başbakan Erdoğan, saat 13.00'te Türkiye Bankalar Birliği Yönetim Kurulu'nu, saat 15.30'da Almanya'nın Ankara Büyükelçisi Eckart Cuntz'u kabul edecek. Saat 16.15'te Pakistan Başbakanı Şevket Aziz ile görüşecek olan Erdoğan son olarak, saat 18.00'de Azerbaycan'ın Ankara Büyükelçisi Zakir Haşimov'u kabul edecek.

Bakanların programı

- İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu, saat 10.30'da, Polis Akademisi Ek Eğitim ve Yurt Bloğu'nun teme atma törenine katılacak.

- Sanayi ve Ticaret Bakanı Ali Coşkun, saat 10.30'da, Türk İhracatçılar Meclisi Genel Kurulu'nun açılışına katılacak, saat 16.30'da ise Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği (MÜSİAD) Genel Başkanı Ömer Bolat ve beraberindeki heyeti kabul edecek.

- Çevre ve Orman Bakanı Osman Pepe, saat 11.00'de, Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Melih Gökçek ile birlikte Mamak Katı Atık Depolama alanında incelemelerde bulunacak.

Siyasi Partilerin faaliyetleri

- BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, saat 11.00'de, Siteler Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Ferit Dokanak ile görüşecek. Saat 12.00'de Mobilyacılar ve Marangozlar Odası'nı ziyaret edecek olan Yazıcıoğlu, saat 14.00'te Kamu-Sen Genel Başkanı Bircan Akyıldız'ı, saat 18.00'de de Yenimahalle Belediye Başkanı Ahmet Duyar'ı ziyaret edecek.

- Saadet Partisi Genel Başkanı Recai Kutan, saat 11.00'de, Türkiye İhracatçılar Meclisi Genel Kurulu'na katılacak. Kutan, saat 13.30'da ise, MÜSİAD Genel Başkanı Ömer Bolat ve yönetim kurulu üyelerini kabul edecek.

- Anavatan Partisi Genel Başkanı Erkan Mumcu, saat 10.00'da, Türkiye İhracatçılar Meclisi Genel Kurulu'na katılacak, saat 15.00'te ise MÜSİAD Başkanı Ömer Bolat ve yönetim kurulu üyelerini kabul edecek.

- Hür Parti Genel Başkanı Yaşar Okuyan, Ankara'da saat 11.00'de basın toplantısı düzenleyecek.

Basın toplantısı, tören, ziyaret, panel, toplantı, görüşme, konferans

- İpek Yolu 2006 General/Amiral Semineri, saat 13.00'te Ankara'da başlayacak.

- Veterinerlik Fakültesi'nden mezun olanlar, Çankaya Belediyesi tarafından saat 18.30'da yapılacak törenle ödüllendirilecek.

- Mamak Belediyesi ve EGO Genel Müdürlüğü işbirliği ile düzenlenen "Doğalgaz ve Baca" konulu seminer, saat 14.00'te başlayacak.

- Eğitim Bir-Sen üyeleri tarafından, saat 11.30'da Ankara'da bir basın toplantısı düzenlenecek.

- Esnaf ve Sanatkarlar Derneği Genel Başkanı Mahmut Çelikus ve beraberindeki heyet, saat 10.00'da Filistin'in Ankara Büyükelçisi ile görüşecek.

- DİSK ve Tüm-Bel Sen üyeleri tarafından, saat 12.30'da Kızılay Postanesi'nden kart atma eylemi düzenlenecek.

- İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Saraçhane'de saat 11.00'de, İSMEK ile ilgili basın toplantısı düzenleyecek.

- Bağcılar Belediyesi tarafından 31.'si düzenlenen Kent Konseyi, saat 17.30'da verilecek kokteylle, Bağcılar Halk Sarayı'nda start alacak.

- "Mardin El Ürünleri Sergisi", saat 11.30'da Beyoğlu Olgunlaştırma Enstitüsü'nde açılacak.

- Türk Kızılayı'nın ev sahipliğini yaptığı "Irak'taki İnsani Durum ve Çözüm Yolları" konulu koordinasyon toplantısı ile ilgili basın açıklaması, saat 16.30'da Crowne Plaza Otel'de yapılacak.

- Pazar Günü Çağlayan Meydanı'nda düzenlenecek olan "İsrail'i Tel'in, Filistin'e Destek Mitingi" ile ilgili basın açıklaması, saat 10.00'da Dedeman Otel'de gerçekleştirilecek.

- Tutuklu ve Hükümlü Yakınları Birliği, Sincan L Tipi Cezaevi'ne sevk edilen siyasi tutuklularla ilgili olarak, saat 12.00'de Galatasaray Postanesi önünde bir basın açıklaması yapacak.

- İstanbul Emniyet Müdürlüğü kadrosundan 2006 yılında terfi eden personel için saat 11.00'de Gayrettepe'deki İstanbul Emniyet Müdürlüğü Konferans Salonu'nda bir tören düzenlenecek.

- Bahçelievler İlçe Emniyet Müdürlüğü 'Huzur Toplantısı', saat 14.00'te Bahçelievler Kültür Merkezi Evlendirme Dairesi'nde yapılacak.

EKONOMİ GÜNDEMİ

------------------------------

Mercedes-Benz Türk'ün Basketbol Milli Takımları sponsorluğu

- Mercedes-Benz Türk, Basketbol Milli Takımları sponsorluğunu 2010 yılına kadar sürdürmek üzere Türkiye Basketbol Federasyonu ile sözleşme yeniliyor. Bu kapsamda Milli Basketbol Takımlarının kullanımına sunulacak Mercedes-Benz Travego şehirlerarası otobüsün teslim töreni, saat 11.00'de Mercedes-Benz Türk Pazarlama Merkezi'nde (TEM Otoyolu Hadımköy Çıkışı Büyükçekmece) yapılacak.

İSOV Sakıp Sabancı Konferans Salonu protokol imza töreni

- İstanbul Sanayi Odası Vakfı'nın (İSOV), İSO üyelerinin bağış ve katkılarıyla yapımı büyük bir hızla sürdürmekte olan İSOV Meslek Lisesi ve Mesleki Eğitim Merkezi'nin içinde yer alan, her türlü etkinliğe en yüksek düzeyde cevap verecek şekilde düzenlenen 500 kişilik konferans salonunun inşası, Vaksa Hacı Ömer Sabancı Vakfı'nın desteği ile gerçekleştirilecek. Vaksa Hacı Ömer Sabancı Vakfı'nın, "İSOV Sakıp Sabancı Konferans Salonu" adını vermek kaydıyla yapacağı bağış için, İSOV ile Vakıf yetkililerinin katılacağı protokol imza töreni, saat 12.00'de İstanbul Sanayi Odası Odakule binası, Şeref Salonu'nda yapılacak. Törene, İSO Yönetim Kurulu Başkanı C. Tanıl Küçük, İSO Meclis Başkanı ve İSOV Mütevelli Heyet Başkanı Hüsamettin Kavi, İSOV Yönetim Kurulu Başkanı Hakkı Kalkavan, Hacı Ömer Sabancı Vakfı Başkan Yardımcıse Çankaya Belediyesi tarafından saat 18.30'da yapılacak törenle ı Hüsnü Paçacıoğlu ve diğer davetliler katılacak.

DÜNYA GÜNDEMİ

---------------------------

İsrail'in Filistin topraklarına saldırısı devam ediyor

- İsrail, kaçırılan askeri için 25 Haziran'da Filistin topraklarına başlattığı saldırılarını sürdürüyor.

İspanya'daki tren kazası

- 41 kişinin ölümüne neden olan metrodaki tren kazasına ilişkin tahkikat devam ederken, ilk belirlemelere göre kazanın aşırı hız nedeniyle meydana geldiği belirtiliyor.

İran'ın nükleer programı

- Birleşmiş Milletler (BM) Güvenlik Konseyi'nin 5 daimi üyesi ve Almanya'nın, uranyum zenginleştirme programını durdurması için İran'a sunduğu teklif paketine bir cevap almak üzere verdiği süre doluyor. İran, 22 Ağustos'tan önce cevap veremeyeceğini belirtmişti.

Annan'ın Liberya ziyareti

- BM Genel Sekreteri Kofi Annan, Liberya ziyaretinin 2. gününde temaslarına devam edecek.

Moskova'da din adamları zirvesi sona eriyor

- G8 zirvesi öncesi Moskova'da farklı dinlerin temsilcilerinin katılımıyla düzenlenen "Dini liderler zirvesi" sona erecek.

Ahmedinecad-Koçaryan görüşmesi

- Ermenistan Devlet Başkanı Robert Koçaryan, İran Devlet Başkanı Mahmud Ahmedinecad'ı ziyaret edecek.

BM İnsan Hakları Konseyi toplantısı

- Cenevre'de yapılacak toplantıda Filistin'deki olaylar ele alınacak.

SPOR GÜNDEMİ

------------------------

- 2006 Dünya Kupası yarı finalinde Portekiz ile Fransa, Münih'te saat 22.00'de karşı karşıya gelecek.

- Fenerbahçe'nin yeni Teknik Direktörü Arthur Antonios Coimbra Zico, saat 14.30'da Türkiye'ye gelecek. Zico, düzenlenecek imza töreninin ardından oyuncularla tanışmak üzere Samandıra Tesisleri'ne geçecek.

- Fenerbahçe, kaleci Rüştü Reçber ile saat 11.00'de Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'ndaki basın odasında sözleşme imzalayacak.

- Yeni sezon hazırlıklarını sürdüren Galatasaray, 10 günlük kamp için Hollanda'ya gidecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber