İnönü Üniversitesinden örnek ilan

İnönü Üniversitesi bünyesindeki sağlık merkezi için 30 hemşire alınacak ve tek kriter "yüksek puan almış" olmak.

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 06 Kasım 2014 12:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
İnönü Üniversitesinden örnek ilan

Kısa bilgi

İnönü Üniversitesi tarafından geçtiğimiz hafta alım ilanı verildi. Buna göre Turgut Özal Tıp Merkezine sözleşmeli personel statüsünde olmak üzere 30 hemşire alınacak. Hem erkek hem de bayan adayların başvurabildiği alımda, sadece lisans (4 yıllık) mezunları aranıyor.

Tek kriter "başarı"

Herkesin bildiği gibi memurlar.net olarak personel alımlarındaki haksızlıkları ve yanlışları değerlendirmeye ve sizlere duyurmaya devam ediyoruz. Adrese teslim ilan diye nitelendirerek haber yaptığımız ve eleştirdiğimiz bir çok ilan iptal edilmiş veya düzeltilmişti. Ancak bunları eleştirirken, doğru yapanları da övmek yerinde olacaktır. İnönü Üniversitesinin yukarıda bahsettiğimiz ilanında şu ifade yer almaktadır. "Adaylar 2014 yılı KPSS (B) gurubu puan sırası esas alınmak kaydıyla yazılı ve/veya sözlü sınav yapılmaksızın .... alınacaktır." Yani bu alımdaki tek kriter KPSS'den yüksek puan almaktır. Sözlü ve mülakat yapılmasına karşı değiliz ancak bunun uygulanması genel olarak suistimal edildiği için artık sadece puana göre alım yapılan ilanlar bizi ister istemez sevindiriyor.

Sonuçlar da aleni olmalı

İlana göre sadece puan esaslı atama olacaktır. Ancak uygulamada görüyoruz ki puan esaslı atama yapıldı denilerek puanların yer almadığı bir isim listesi kazananlar listesi olarak sunulmaktadır. Burada da sadece isim yer aldığı için bunlardan hangisinin puanının kaç olduğu bilinememekte ve belki de 50-60 puan bile alamayan kişiler 90 puan alan kişilerin yerine göreve başlatılmaktadır.

İnönü Üniversitesinden beklentimiz, umuyoruz ki kazananlar listesinin yayınlanması sürecinde de hakkaniyete ve puan kriterine riayet edilir. Sonuçta kamu kimsenin evi ya da çiftliği değildir. yüksek puanlı birinin hakkını başkasına yedirmenin vebali hiçbir zaman unutulmamalıdır.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber