MEB, hristiyanlık propagandası yapıyor iddiası

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 05 Temmuz 2006 13:34, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türk Eğitim-Sen Genel Sekreteri İsmail Koncuk, 4. Sınıf Sosyal Bilgiler Öğretmen Kılavuzu Kitabı'nda Paskalya Yortusu'nun dini bayram olarak tanımlandığını belirterek, Milli Eğitim Bakanlığı'nın Hıristiyanlık propagandası yaptığını ve bunun bir skandal olduğunu iddia etti.

Türk Eğitim-Sen Genel Sekreteri İsmail Koncuk, yaptığı yazılı açıklamada, MEB Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı'nın tavsiye kararlarına uygun olarak hazırlanan söz konusu kitabın 179. sayfasında "Bayramlar ve Özel Günler" başlıklı bölümde dini bayramların "Kurban Bayramı, Ramazan Bayramı ve Paskalya Yortusu" olarak sıralandığını bildirdi. Koncuk, bu durumu "skandal" olarak niteleyerek şunları kaydetti:

"Yine 4. sınıf Sosyal Bilgiler Ders Kitabı'nın 190. sayfasında Ramazan Bayramı anlatılmış, ardından da 'Ramazan Bayramı dışında, bildiğiniz başka bir dini bayramımız var mı? sorusu yöneltilmiştir. İşin tuhaf tarafı sorunun hemen altında Paskalya Yortusu'na ilişkin bilgi verilmiş olmasıdır. Ne yazık ki Sosyal Bilgiler 4. Sınıf Öğretmen Kılavuzu Kitabı'nda ve öğrencilere dağıtılan ders kitaplarında Hıristiyanlık propagandası yapılmaktadır. Körpecik beyinlere, Hıristiyan inanışları yerleştirilmekte, Hıristiyanlar'ın bayramları Türkler'in de kutladığı bayramlar olarak lanse edilmektedir. Ayrıca ders kitabında yer alan bu ifade çocuklarda kavram kargaşasına yol açmakta, öğrencilerin zihinleri bulandırılmaktadır. Ne zamandan beri Paskalya Yortusu dini bayramımız olmuştur, doğrusu çok merak ediyoruz. Acaba hangi Batılı ülkede Ramazan ya da Kurban Bayramı, öğrencilere kutsal günler arasında gösteriliyor? Bunun bir tane örneği var mıdır? Bu ders kitabı Milli Eğitim Bakanlığı'ndan onaylıdır. Başka bir deyişle, milli ve manevi değerlerimizle bağdaşmayan unsurlara yer veren, Hıristiyanlık propagandası yapan, öğrencileri öz kültürüne yabancılaştıran ders kitaplarıyla bizzat Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 5 yıl süreyle öğrencilerimiz zehirlenmektedir."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber