Ziraat, ABD'de bireysel bankacılıktan çıktı

Özellikle Türkiye bağlantılı hesaplar konusunda FED'in yoğun baskısına maruz kalan Ziraat Bankası yönetimi, çareyi ABD'de bireysel bankacılıktan çıkmakta buldu.

Kaynak : Sabah
Haber Giriş : 08 Kasım 2014 11:09, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Ziraat, ABD'de bireysel bankacılıktan çıktı

ABD'de FED'in denetimine takılan Ziraat Bankası, bu ülkede perakende bankacılıktan çekilerek kurumsal bankacılığa devam edeceğini müşterilerine gönderdiği birer elektronik posta ile duyurdu.

ABD merkez bankası'nın (FED) son yıllarda bu ülkedeki yabancı bankalara yönelik başlattığı sıkı denetimlere takılan Ziraat Bankası'nın New York Şubesi, müşterilerine gönderdiği birer mektupta, bireysel (Parakende) bankacılığa son verdiğini duyurarak müşterilerinden hesaplarını kapatmalarını istedi.

Geçtiğimiz haziran ayında FED'in denetimine takılan Ziraat Bankası New York Şubesi, New York Eyaleti Finansal Hizmetler Servisi (DFS) ile bir sözleşme imzalayarak, müşterilerinin yatırdıkları paranın kaynağını daha iyi bilmesi için altyapısını güçlendirerek karapara ile mücadele yasalarına uyumlu hale getirilmesine dair bir planı 60 gün içinde sunması istenmişti. Ancak, özellikle Türkiye bağlantılı hesapları FED'e anlatmakta zorlanan Ziraat Bankası yönetimi, çareyi ABD'de bireysel, yani parekende bankacılıktan (Retail Banking) çıkmakta buldu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber