Erdoğan: Enflasyon hedefleri tutturulacak

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 05 Temmuz 2006 14:22, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, enflasyonla mücadelenin devam ettiğini, hedeflerden sapmamak için azami dikkat gösterdiklerini belirterek, "Orta ve uzun vadede enflasyon hedeflerimizi tutturacağımızdan inşallah hiç kimse şüphe etmesin" dedi.

Erdoğan, Türkiye İhracatçılar Meclisi Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada, güvenin oluşması, istikrarın tesisi, engellerin kaldırılması, ihracatçının önünün açılması için birçok tarihi adım attıklarını söyledi.

Geçen hafta, büyümede ilk çeyrek dönemin rakamlarının açıklandığını anımsatan Erdoğan, bu dönemde Türk ekonomisinin yüzde 6.3 oranında büyüdüğünü hatırlatarak, şöyle devam etti:

"Böylece, Türkiye 17 çeyrek üst üste büyüme rekorunu da kırmış oldu. Enflasyonda yine mücadelemiz devam ediyor. Hedeflerimizden sapmamak için azami dikkat gösteriyoruz. Orta ve uzun vadede enflasyon hedeflerimizi tutturacağımızdan hiç kimse şüphe etmesin. Nitekim, beklentilerin de bu yönde oluştuğunu görüyoruz. Zaman zaman bazı dalgalanmalar bazı hareketlenmeler yaşanıyor, ama bu dünyanın bir gerçeği, her yerde yaşanan bir şey. Cari olarak hedefin mutlaka tutturulmasıdır esas olan.

Türkiye'nin küresel bir güç olma yolunda ne kadar mesafe aldığını, ihracatımızın performansında görüyoruz... Bugün dünyanın 200'den fazla ülkesine mal satan bir ihracatçı yapımız var. Şimdi ihracatçımız adeta dünyayı ağ gibi örüyor. Türkiye'yi hangi alanda olursa olsun, küresel etkileşim dışında tutmak artık mümkün değil, bunu ihracatçımızın azmi ortaya koymuştur.

Küresel boyutta meydana gelen her olay, her gelişme, Türkiye'ye de az ya da çok yansıyacaktır. İşte küresel dalgalanmaların bir sonucu olarak, ekonomimizde son dönemde de bu hareketlenmeyi yaşadık. Ancak herkes şunu bilmelidir ki, Türkiye artık bu tür dalgalanmalarla baş edebilecek güce ve yeteneğe sahiptir."

İhracatın 2002-2005 yılları arasında iki kattan fazla arttığını anlatan Başbakan Erdoğan, Türkiye'nin bu dönemde dünyanın 22. en büyük ihracatçısı konumuna geldiğini vurguladı.

Türkiye'yi potansiyeline yakışır yüksek bir seviyeye çıkarma yönünde gayret sarf ettiklerini anlatan Başbakan Erdoğan, ihracatçılarla birlikte canla başla çalışmaya devam edeceklerini söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber