Bakan Yıldız, 12 gün sonra Ermenek'ten ayrıldı

Maden faciasının meydana geldiği ilk günden itibaren Ermenek'e gelen ve AFAD Koordinasyon Merkezi'nin başkanlığını yürüten Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Ankara'ya gitti.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 09 Kasım 2014 10:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Bakan Yıldız, 12 gün sonra Ermenek'ten ayrıldı

Bakan Yıldız'ın, bakanlar kurulu toplantısı ve bütçe görüşmelerine katılacağı için bölgeden ayrıldığı ve toplantıların ardından tekrar Ermenek'e geleceği belirtildi. Maden ocağındaki kurtarma çalışmaları hakkında ise AFAD'ın yazılı açıklama yapacağı öğrenildi.

2 işçinin cansız bedeninin bulunmasının ardından 16 işçinin kurtarılması için çalışmalar ise aralıksız sürüyor.

Dünkü konuşmasında 12 günden bu yana buradayız demişti

Bir gazetecinin bakanlık çalışmalarının nasıl yürütüldüğü ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkmenistan gezisine katılmaması ile alakalı sorusu üzerine Yıldız, şöyle konuştu:

"Bütün görevli arkadaşlarımızla beraber 12 günden bu yana buradayız. Gerçekten gece gündüz demeden çalışılıyor. İşlerimizin de aksamaması adına ekipleri buraya çağırdık. Geceleyin o toplantılara devam ettik. Enerji sektörü günlük, haftalık, aylık durumların olduğu bir sektör. Özellikle elektriğin, doğalgazın tedariki ile alakalı konular tabii ki bire bir refakat etmemiz gereken konular. Sayın Cumhurbaşkanımız Türkmenistan yurt dışı gezisinde. Kendisi tabii ki doğru bir şekilde oraya katılmamam lazım geldiğini söylemişlerdi. Burada kalmamın daha doğru olacağını söylemişti. Sayın Başbakanımızla bütün bu bilgileri paylaşıyoruz. Bakanlıktaki acil işleri, mesela imzaları buraya aldık. Nöbet değişiminde bulunan arkadaşlar imza sirkülerini buraya getirdiler, burada imzaladık. Toplantıların bir kısmını burada yaptık. Ara ara tabii ki Ankara'ya gidip gelmelerim olacaktır. Ara ara da arkadaşlarımızın buraya gelip, burada yaptığımız toplantılar olacaktır. Ama bu süreci hep beraber doğru bir şekilde yönetmek adına buradayız. Allah başka kaza bela vermesin."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber