Askerden firar edip töre cinayeti işledi

Haber Giriş : 05 Temmuz 2006 15:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın töre ve namus cinayetlerinin önlenmesi için genelge yayımlamasından bir gün sonra Türkiye yine bir töre cinayetine tanık oldu. Gazintep'te askerden firar eden 22 yaşındaki Selahattin S. evlilik dışı yaşadığı ilişkiden hamile kalan kız kardeşi 16 yaşındaki Meryem'i, sabaha karşı uyandırıp pompalı tüfekle öldürdü.

Gözaltına alınan Selahattin S., ?Karnı şişmeye başladı, sorduğumda sürekli ağlıyordu. Evlilik dışı ilişkiye girip hamile kaldığını öğrenice hazmedemedim. Törelerimize aykırı hareket ettiği için öldürdüm? dedi.

Karnındaki bebeğiyle birlikte can veren Meryem'in, ağabeyi tarafından öldürülmeden önce sorgulandığı, ancak kendisini kimin hamile bıraktığını söylemediği belirlendi.

Olay, bugün saat 05.00 sıralarında Şanlıurfa'nın Suruç İlçesi'nden 5 yıl önce Gaziantep'e göç eden 7 çocuklu Sezgen ailesinin oturduğu Ocaklar Mahallesi'ndeki evde meydana geldi.

İddiaya göre, 2005 yılı içinde vatani görevini yaptığı İstanbul'dan firar edip sürekli yer değiştirerek yaşayan Selahattin S, zaman zaman ziyarete geldiği Gaziantep'teki baba evinde kardeşi Meryem'in karnının şiştiğini fark etti.

Selahattin S., bekar olan kardeşinin hamile olabileceğini düşününce, dün akşam Meryem'i bir odaya kapatarak sorguladı. Meryem, ağabeyinin ?Hamile misin??, ?Seni kim hamile bıraktı?? sorularına sadece ?Kilo aldım? diyerek ağlamaya başladı.

Çılgına dönen ağabey, bu durumu ailesinin diğer fertlerine de sordu. Onların da Meryem'in hamile olabileceği yönünde endişelerini anlatması üzerine kız kardeşinin hamile olduğuna kanaat getiren Selahattin S., öfkeyle evden ayrıldı. Sokaklarda çılgınca dolaşan Selahattin S., sabaha karşı eve döndü. Bu durumun törelerine aykırı olduğuna karar veren Selahattin S, duvara asılı pompalı av tüfeğini alarak yatağında uyuyan Meryem'i uyandırdı.

Kardeşine son kez ?Seni kim hamile bıraktı?? diye soran Selahattin S., sadece ağlayan kardeşinin biri göğsüne ve diğeri başına 2 kez ateş etti. Meryem, yatağından karnındaki bebeğiyle birlikte can verdi.

Silah sesine uyanan evdekiler, Meryem'in kanlar içinde yatağında cansız yattığını görünce şoke oldu. İhbar üzerine eve gelen polis, kaçmayan ve elindeki tüfekle şokta olan Selahattin S'yi gözaltına alırken, yapılan incelemenin ardından Meryem'in cesedi de Gaziantep Avukat Cengiz Gökçek Devlet Hastanesi'ne götürüldü. Buradaki ilk otopside Meryem'in 7 aylık hamile olduğu belirlendi.

TÖRELERE AYKIRI DAVRANDI

Emniyet Müdürlüğü'nde sorguya alınan Selahattin S., suçunu itiraf etti. Asker kaçağı olduğu için evlerinde sürekli kalamadığını son zamanlarda yaptığı ziyaretler sırasında kardeşinin karnının şişmeye başladığını fark ettiğini anlatan Selahattin S., ifadesinde şunları söyledi:

?Her geldiğimde karnı daha büyüyordu. Sorduğumda kilo aldığını söylüyordu. Son geldiğimde ise bu durum bütün ailenin dikkatini çekmişti. Kendisine sorduğumuz sorulara yanıt vermiyor ve sürekli ağlıyordu. Meryem, ağlamaya başlayınca, hamile olduğunu anladım. Evden çıktım ve sokaklarda dolaştım. Ancak, törelerimize aykırı hareket ettiği için bir türlü bu durumu kabullenemedim ve yeniden eve döndüm. Kardeşimin evlilik dışı biriyle ilişkiye girip hamile kalmasını hazmedemedim. Evdeki tüfeği aldım ve uyuyan Meryem'i uyandırıp ateş ettim.?

Olayla ilgili soruşturma sürdürülürken cinayetle ilgili Selahattin S'nin annesi Havva ile babası Aziz S.'nin de ifadesi alındı.

milliyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber