PTT Bank 4 Mart'ta hizmete sunulacak.

Haber Giriş : 10 Şubat 2004 15:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
PTT Bank 4 Mart'ta hizmete sunulacak.

Yıldırım, Türk Telekom Genel Müdürlüğü'nde düzenlenen ''PTTBank Bilgilendirme Semineri''nin açılışında yaptığı konuşmada, Türkiye'de asırlık kuruluşların sayısının az olduğunu söyledi. Yıldırım, PTT gibi iki asra yakın geçmişi bulunan bir kuruluşun bugün hizmet alanlarını genişletme dışında bir seçeneğinin de bulunmadığını belirtti.

PTT'nin toplam gelirinin yüzde 76'sının personel giderleri için harcandığına dikkati çeken Yıldırım, ''Bu şartlar altında PTT'nin yeterli olması ve ayakta durması mümkün değil'' dedi.

Bu durumda ya personel azaltılması ya da gelirlerin artırılması gerektiğini ifade eden Yıldırım, işsizlik ve mevcut sosyal problemlere yenilerini eklememek için gelir kalemlerini artırmayı seçtiklerini kaydetti.

Türk Telekom'un ayrılmasıyla birlikte PTT'nin gelirlerinde eksilme olduğunu anlatan Yıldırım, gelişen teknolojilerin kullanılmasının ve kargo şirketlerinin çoğalmasının da PTT'nin gelirlerini sürekli düşürdüğünü ifade etti.

4 BİN HİZMET NOKTASI

Posta bankacılığının geçmişinin 1800'lü yıllara dayandığını anlatan Yıldırım, ''Türkiye'de bu ihtiyacın belirgin hale gelmesinin en büyük göstergesi, vatandaşın talebidir. 2000 yılındaki krizden beri bazı ilçelerde ve beldelerde masrafını karşılamayan banka şubeleri kapatıldı. Buradaki insanlarımız mağdur olmaya başladı'' diye konuştu.

Yıldırım, yurt genelindeki 4 bin hizmet noktası ile bu ihtiyacı en iyi karşılayacak kurumun PTT olduğunu ifade ederek, kurumun, hazır altyapısıyla bunu gerçekleştireceğini söyledi.

PTTBank projesinin 4 Mart'ta uygulanma konulacağını bildiren Yıldırım, ''PTTBank, halktan para toplayıp değerlendirme dışında her türlü finansal işlemi yapacak. Artık, bankadaki bir hesaptan PTT'ye para gönderilebilecek ve o hesaptan çekilebilecek. Döviz havalesi ve döviz bozdurma işlemi yapılabilecek. Bilumum havale işlemleri, tediye, elektrik, telefon faturaları, vergi ödemeleri PTT şubelerinden yapılabilecek. İnsanlarımız, ihtiyacı olan her türlü alacak-verecek işini PTT aracılığıyla yapabilecek'' diye konuştu.

Bazı işlemlerin şu anda dar kapsamda yapıldığını ve PTT şubelerinden uçak bileti bile alınabildiğini hatırlatan Yıldırım, bu hizmetlerin daha da genişletileceğini kaydetti.

Bakan Yıldırım, mevcut on-line şube sayısını göreve geldikleri günden bu yana 700'den 1000'e çıkarttıklarını belirterek, 1,5 yıl sonra şubelerin yüzde 80-90'ının on-line hale getirileceğini ifade etti.

PTT GENEL MÜDÜRÜ ŞAHİN: ARTIK, MEKTUP TAŞIMANIN GÜZELLİĞİ, İNSANLARA PARA TAŞIMANIN GÜZELLİĞİYLE BÜTÜNLEŞECEK

PTT Genel Müdürü İbrahim Şahin de, PTTBank projesinin uygulamaya konulmasıyla birlikte, PTT'nin tarihi vizyonunu tekrar üstleneceğini söyledi.

''Postbank'' adıyla yıllardır bir proje yürütüldüğünü anlatan Şahin, ''Bu proje, alay konusu haline gelmişti. PTT'nin Türk Telekom ayrıldıktan sonra düştüğü hazin durum düzelecek ve PTTBank, sektörün güçlü kurumları arasında yerine alacaktır'' dedi.

PTTBank'ın asıl işinin diğer bankalarla rekabet etmek olmadığını vurgulayan Şahin, bankaların özellikle taşrada yapamadıkları hizmeti gerçekleştirerek vatandaşa yardımcı olmak istediklerini belirtti.

Projeye PTT ile ilgili bütün kurumların destek verdiğini ifade eden Şahin, ''Biz, zaten amatör olarak yaptığımız bir hizmeti daha da geliştiriyoruz. Artık, mektup taşımanın güzelliği, insanlara para taşımanın güzelliğiyle bütünleşecek'' dedi.

Hürriyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber