SSK Sigorta Yoklama Memurları Yönetmeliğinde değişiklik yapıldı

Haber Giriş : 06 Temmuz 2006 09:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

MADDE 1 ? 2/2/2005 tarihli ve 25715 sayılı Resmî Gazete'de yayımlanan Sosyal Sigortalar Kurumu Başkanlığı Sigorta Yoklama Memurları Yönetmeliğinin 5 inci maddesinin birinci fıkrasının (f) bendi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

"(f) Kurumca yapılacak yazılı ve sözlü sınavda başarılı olmak,"

MADDE 2 ? Aynı Yönetmeliğin 6 ncı maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

"MADDE 6 ? Sigorta yoklama memurları, bu Yönetmeliğin 5 inci maddesinde belirtilen şartları taşıyanlar arasından yapılacak yazılı ve sözlü sınavların sonucuna göre seçilirler."

MADDE 3 ? Aynı Yönetmeliğin 7 nci maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

"MADDE 7 ? Sınavlar yazılı ve sözlü olmak üzere iki aşamada yapılır.

Sınavlarla ilgili her türlü iş ve işlemler; Sigorta Primleri Daire Başkanlığının teklifi ve Kurum Başkanının onayı ile bir başkan ve dört üyeden oluşan sınav kurulunca yürütülür.

Sınava müracaat eden adaylardan istenilen şartları taşıyanlara, yazılı tebligatla sınav yeri ve günü bildirilir. Yazılı sınavın ne şekilde yapılacağına sınav kurulu karar verir.

Yazılı sınavda 100 üzerinden en az 70 puan alan adaylar sınav kurulunca tespit edilecek yer ve zamanda sözlü sınava çağırılır.

Yazılı sınavda başarı gösteren adaylar, yazılı sınavı kazanma sırasına göre sözlü sınava tabi tutulurlar. Sözlü sınavda adayların yazılı sınav konuları ve genel kültür konularındaki bilgilerinin yoklanması yanında; zeka, kavrama, konuşma ve temsil yetenekleri de dikkate alınır.

Sözlü sınavda adaylar, yazılı sınav konuları 50 puan, genel kültür 20 puan, zeka ve kavrama yeteneği 15 puan, konuşma ve temsil yeteneği de 15 puan ağırlıkta olmak üzere 100 puan üzerinden değerlendirmeye tabi tutulur.

Sözlü sınavda adayların başarılı olması için sınav kurulu üyelerinin aday hakkında her bir bölümden ayrı ayrı verdikleri puanların aritmetik ortalamasının 100 üzerinden en az 70 puan olması şarttır.

Başarı listesi adayların yazılı ve sözlü sınav puanlarının ortalaması alınarak düzenlenir ve adaylar başarı listesindeki sıralamaya göre atanır."

MADDE 4 ? Bu Yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

MADDE 5 ? Bu Yönetmelik hükümlerini Sosyal Sigortalar Kurumu Başkanı yürütür.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber