Doktor bulunamayınca ağır yaralı hasta 2 saat ambulansta bekledi

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 06 Temmuz 2006 18:18, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ağrı'da Devlet Hastanesi ve 112 Acil Servisi arasındaki anlaşmazlık hastanın iki saat ambulansta beklemesine sebep oldu.

Edinilen bilgiye göre dün gece saat 00.30 sıralarında Tülün Tonay (2) isimli çocuk yüksekten düşme sonucu ağır yaralandı. İlk olarak Tutak Devlet Hastanesi'ne kaldırılan küçük Tülin, hayati tehlikeyi atlatamamasından dolayı Ağrı Devlet Hastanesi'ne sevk edildi. Daha sonra Ağrı Devlet Hastanesi'ne getirilen minik Tülin, hayati tehlikeyi atlatamaması neticesinde buradan da Erzurum'a sevkedildi. Ancak ambulansta doktor bulunmadığı gerekçesiyle hasta yaklaşık olarak iki saat ambulansta bekletildi. Olay yerine basın ekiplerinin ulaşmasının ardından ambulans ancak gece 02.30 sıralarında doktorsuz olarak Erzurum'a gönderildi.

Olay yerine gelen basın mensuplarının sorularını cavapsız bırakan doktorlar, kameraya açıklama yapmaktan da kaçındı.

Küçük çocuğun babası Sabri Tonay ise, "Saat 12.30'dan bu yana burada beklemekteyiz. Burada niçin beklediğimizin gerekçesini hiç kimse söylemedi. Sadece çocuğum da beyin kanaması meydana gelmiş olabileceğini söylediler. Başka da bir şey söylemediler. Benim çocuğum ambulansta hasta olarak yatıyor, ama şu an hiç kimse hiç bir şey yapmıyor." şeklinde konuştu.

Olayla ilgili bir açıklama yapan Ağrı Devlet Hastanesi Başhekimi Nihat Yüce, "Konuyla ilgili tutanak tuttuk ve soruşturma başlattık. Eğer bir suçlu varsa gereken yapılacaktır." dedi. Gece vakayı takip eden uzman doktor ise hastayı Erzurum'a sevk ettiklerini, herhangi bir sorun olmadığını ifade etti.

112 Acil Servis ekibi: Hastane nakli sırasında doktorun olması gerekmez

112 acil servis yetkilileri de Ağrı Devlet Hastanesi'nden Erzurum'a sevk edilen hastanın yanında doktor gerekmediğini iddia etti. Adını verilmesini istemeyen 112 yetkilisi, "Ağrı'dan Erzurum'a 5 hasta sevk ediliyor. Bu çok ciddi bir rakam. Her gün çok sayıda hasta sevk ediliyor. Sağlık Bakanlığı mevzuatına göre 'Hasta Nakil Ambulans Ekibinde' en az bir sağlık personeli ile şoför bulunması gerekiyor." diye konuştu.

SAĞLIK İL MÜDÜRÜ AKKUŞ: UZMAN DOKTOR AMBULANS'TA DOKTOR OLUP OLMAYACAĞINA KARAR VERİR

Ağrı Sağlık İl Müdürü Dr. Ahmet Akkuş ise, hasta nakil sırasında ambulansta kimin bulunup bulunmayacağına uzman doktorun karar verebileceğini söyledi. Konu ile ilgili açıklama yapan Akkuş, "Ambulansta kimin bulunacağına uzman doktor karar verir. Gerektiğinde ambulansta doktor bile bulundurulur. Buna uzman doktor karar verir. Uzman doktorlarımız da bu şekilde hareket ediyorlar." şeklinde açıklama yaptı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber